Volem Feina va dur a terme 267 atencions directes l'any 2012

“La Fundació té per objecte: l’atenció al col•lectiu de persones transeünts, immigrants, aturats, disminuïts i, en general, tot el col•lectiu de persones des estructurades i sense hàbits laborals,... Aquesta atenció es materialitza en facilitar formació i obrir vies d’integració en el mon laboral.” De l’article 5 dels seus Estatuts.

Publicat el 29 de març de 2013 a les 18:17
Un moment de la reunió Foto: Volem Feina

El proppassat Dimecres Sant es va reunir el Patronat, en sessió ordinària, per analitzar els resultats socials i econòmics, corresponents a l’exercici 2012. L’avaluació i conclusió final és que la Fundació havia fet els deures!
La directora de l’Àrea Social, Sra. Laura Moreno, explicà que al llarg de 2012 la Fundació havia realitzat 267 atencions directes a través dels diversos programes socials que es duen a terme. Solament i com a exemple, remarcarem que pel programa “Transeünts” s’havien atès a 106 persones, d’edats entre 40 i 50 anys, el 94% foren homes i el 6% restant dones i un 79% eren de nacionalitat espanyola. A tots ells se’ls va oferir, a més del servei de pernoctació a l’Alberg Municipal, roba de vestir, kit d’higiene, kit de primers auxilis i la possibilitat de treball retribuït durant un dia a la Fundació.
També el director/gerent, Sr. Carles Viladrich, tingué bones notícies pels patrons de la Fundació pel que feia referència als resultats econòmics. Segons comentà, fins a mitjans de novembre, la previsió més lògica era un tancament econòmic amb pèrdues. Sortosament aparegué abans de tancar l’any una inesperada subvenció, que propicià la salvació d’un exercici no massa bo. Causes? Per una banda, la crisi que ha comportat una davallada de la generació de residus. A tall d’exemple, l’any 2007 es recolliren 700 tones de paper/cartró i aquest passat any 2012 se’n recolliren 437 tones, un 62% menys. Per l’altra, les retallades en els convenis i en les subvencions. Amb tot, cal reconèixer que  la Fundació sense els recursos que obté per la seva activitat, en especial la recollida selectiva i la gestió de la deixalleria, no podria dur a terme el seu programa social.
Precisament el president de la Fundació, Sr. Josep Montanyà, havia obert la sessió amb unes preguntes: Qui som? Com ens veuen i com classifiquen? Descartà que la Fundació fos simplement una empresa, ni fins i tot una empresa gestora de residus, ni un apèndix de les administracions territorials,... És, això sí, una empresa social, ja que té per objectiu l’atenció dels col•lectius més desfavorits, amb risc d’exclusió social i laboral. La seva activitat, gestió de residus, no és un fi en si mateixa sinó un mitjà, un instrument per a poder dur a terme, amb autonomia econòmica, els seus programes socials, que són l’autèntica raó de ser de la Fundació Volem Feina.