«Aromes i sabors del bosc», una exposició de Salvador Riera a Sant Celoni

El químic aromista celoní presenta una mostra de 25 plantes que apleguen diverses aromàtiques

A Sant Celoni es pot visitar l'exposició Aromes i sabors, de Salvador Riera
A Sant Celoni es pot visitar l'exposició Aromes i sabors, de Salvador Riera | Àlex Alonso / Gemma Merinero
Redacció
11 de setembre del 2022
Fins l'1 de novembre es pot visitar a la Rectoria Vella de Sant Celoni l'exposició Aromes i sabors del bosc, del químic aromista celoní, Salvador Riera. L'autor ha estudiat i preparat aromes de moltes plantes, al voltant d'una cinquantena, aconseguides al Montseny i al Montnegre. Es tracta d'una gran varietat d'espècies vegetals, algunes de les quals tenen interessants olors i propietats organolèptiques, que són utilitzades en la medicina tradicional, la gastronomia, la jardineria i, fins i tot, en la indústria de les aromes i les fragàncies.

D’aquestes, a l'exposició se'n presenten 25, que apleguen diverses aromàtiques com espígol, menta, farigola, orenga o romaní, entre d'altres. També arbres com roure, llorer i pi i fruits com nou, avellana, maduixa, mora i raïm. Bolets, com el cep, i altres productes naturals com la mel. D’entre les mostres que es poden flairar, algunes són d'origen natural, obtingudes per procediments físics (tintures, infusions, extraccions hidroalcohòliques o amb dissolvents orgànics, arrossegament amb vapor i destil·lació seca), mentre que d'altres s'han reconstruït per composició amb molècules químiques sintètiques.

La mostra es complementa amb uns pòsters de les plantes i els arbres, dissenyats per Àlex Alonso, a partir de fotografies seves i de dibuixos de Gemma Merinero que, amb les seves imatges, s'han encarregat de donar el toc artístic a l’exposició i de fer visibles les olors evocades.

L'horari de visites és els dijous, divendres i dissabtes de 5 a 8 del vespre; diumenges i festius de 2/4 de 12 a 2/4 de 2 del migdia i de 5 a 8 del vespre.

També s'han programat dues visites comentades els dies 2 i 29 d'octubre a les 6 de la tarda.
Arxivat a