Esmorzars de forquilla: on del Baix Montseny?

Esmorzar de forquilla al Baix Montseny és una tradició. Només cal fer un tomb els dissabtes o diumenges a primera hora del matí per comprovar-ho

Un grup d'amics fent un esmorzar de forquilla en un restaurant del Baix Montseny.
Un grup d'amics fent un esmorzar de forquilla en un restaurant del Baix Montseny. | César Ginés
12 de juliol del 2024
Actualitzat el 18 de juliol a la 13:22h

La gastronomia és una festa es miri per on es miri. Hi ha qui prefereix el dinar, altres tiren pel sopar i molts en fan festa gran a l’hora d’esmorzar. Els coneguts esmorzars de forquilla. Al Baix Montsenyés una tradició. Només cal fer un tomb els dssabtes o diumenges al matí, a primera hora, que ja grup d’amics, de ciclistes, de motoristes o de passavolants aturats - i entaulats – en qualsevol dels restaurants del Baix Montseny.

Carns a la brasa amb mongetes i patates, botifarres blanques i negres, tripa, cap i pota, calamars, peus de porc, caragols, galtes o guisats són les credencials d’una festa, que tampoc hi falten els porrons perquè tot sigui més passable.

Al Baix Montseny hi ha molts llocs on poder fer esmorzars de forquilla. Us en presentem uns quants del Baix Montseny vallesà que, per força, haurà de tenir una segona o tercera part. Una recomanació, val la pena fer reserva abans.

1.- Restaurant l'Estanc, a la Batllòria 

Vedella amb bolets del restaurant l'Estanc, a la Batllòria. | Tripadvisor
Vedella amb bolets del restaurant l'Estanc, a la Batllòria. | Foto: Tripadvisor

És situat a la Batllòria (Sant Celoni). Especialitat en cuina mediterrània i, per qui ho desitgi, també té opcions vegetarianes. Hi ha qui diu que se serveixen els millors esmorzars tradicionals de forquilla.

2.- Restaurant Can Manel de Montseny 

Botifarra amb mongetes, a Cal Manel de Montseny. | Tripadvisor
Botifarra amb mongetes i cansalada, a Cal Manel de Montseny. | Foto: Tripadvisor

El trobem al poble de Montseny, dins del Parc Natural del Montseny. Només cal mirar la seva fitxa de presentació: Restaurant de carn, cuina mediterrània, barbacoa i espanyola. No cal dir gaire cosa més.

3.- El rebost dels Guiu, a Sant Antoni de Vilamajor.

Un dels plats d'El Rebost dels Guiu a Sant Antoni de Vilamajor. | Tripadvisor
Un dels plats d'El Rebost dels Guiu a Sant Antoni de Vilamajor. | Foto: Tripadvisor

Ens haurem de desplaçar fins a Sant Antoni de Vilamajor. La seva especialitat cuina mediterrània, catalana i espanyola. Tripa de vedella, mandonguilles, cua de bou, cansalada a la brasa, conill i pollastre a la brasa... Per gaudir-ne.

4.- La Font de Cal Guardià, a Fogars de Montclús

Restaurant la Font de Cal Guardià, a Campins. | Foto: Cèsar Ginés
Restaurant la Font de Cal Guardià, a Campins. | Foto: César Ginés

Tant se val anar-hi el dissabte o el diumenge al matí que el ple és assegurat. N’hi que es delecteixen amb els calamars, altres amb el xai a la brasa, alguns opten pels peus de porc, la tripa no hi falta i la botifarra tampoc.

5.- Taverna d'en Mingo, a Sant Celoni

Patates braves de la Taverna d'en Mingo a Sant Celoni. | Foto: Tripadvisor
Patates braves de la Taverna d'en Mingo a Sant Celoni. | Foto: Tripadvisor

Esmorzars de forquilla amb xup-xup i passió. Cal tastar la tripa i peu. A Sant Celoni. Cuina mediterrània i tradicional. Qui hi va hi vol tornar.