
"L'Ajuntament, malgrat la situació econòmica actual fa un esforç per arranjar edificis com aquest, perquè siguin pràctics i posar-los a disposició dels seus veïns. L'edifici ha quedat molt bé i hem guanyat un espai públic per tothom", així és com l'alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol aquest migdia ha inaugurat Can Lletres, el nou centre de formació que des d'ara ja és una realitat al municipi. Juntament amb l'alcalde han corroborat la necessitat de disposar de centres de formació per poder encarar amb garanties el futur, Montserrat Arboix, coordinadora en matèria d’educació de la Diputació de Barcelona i Salvador Jorba, delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona.
Amb l'acte d'avui ja tot és a punt perquè Can Lletres obri les portes ben aviat amb la finalitat d'oferir tot un ventall educatiu i d’aprenentatge de vital importància en el desenvolupament social, laboral i educatiu de les persones. Can Lletres, un edifici de més de 700 metres quadrats, neix amb el desig d’esdevenir un centre obert i referent de la formació permanent a Llinars del Vallès. Cadascuna de les aules s’anomenarà amb una lletra i l’espai nadó rebrà el nom de “lletra menuda”.
Can Lletres vol aconseguir que tota la població de Llinars del Vallès tingui al seu abast una àmplia oferta de Formació Permanent per tal que pugui adaptar-se als constants canvis de la nova realitat social; així com ser observatori d’estudi permanent de les necessitats formatives de la població adulta del municipi. Més endavant es dissenyarà un espai familiar (0 a 3 anys), l’objectiu principal del qual serà oferir a les famílies un espai socialitzador i normalitzat per tal de donar suport i ajudar a desenvolupar les seves funcions principals, tal com informava ahir vallèsoriental.com
Màrius Serra i el valor del llenguatge
La lletra és un signe gràfic que fa incidència en l’ús del llenguatge, tant escrit com parlat, i és una font de comunicació on els humans es relacionen i es formen com a persones dins els món educatiu i social, expliquen des de l'Ajuntament. Per això no és estrany que en l'acte inaugural d'aquest centre de formació s'hagi convidat l'escriptor Màrius Serra.
No ha calgut gaire estona perquè encandilés les aproximadament tres-centes persones que avui han anat a Can Lletres. Màrius Serra ha començat explicant el que representa el plaer de la llengua i el poder extraordinari de les lletres "lallengua és un ésser viu que evoluciona constantment i que cada dia s'ha de treballar i buscar els sentits ocults que tenenh les lletres".
L'escriptor ha estat interactiu amb el públic assistent. Primer amb el llibre Cent mille milliards de poèmes de Raymond Queneau "un llibre que no ens els podrem acabar mai, perquè encara que el llegim dues hores cada dia ens caldrà 312 anys per arribar al final". I després fent endevinar enigmes.
I una sentència final en defensa de totes les llengües perquè són un patrimoni amb un valor incacul·lable que no ens podem permetre perdre.