
El primer dia de setembre s’obre la jornada amb una marxa, la missa i el vermut popular. El culte a la tradició permet viure diades que resulten entranyables. La Festa Major de Lliors n’és una d’elles. No és que aquesta històrica contrada arbucienca, emmarcada entorn a la seva església romànica (reconstruïda el S XVII), organitzi una festa amb orquestres notables i espectacles de volada. Més aviat, tot el contrari. La Teresa Pardos i la Maria Gràcia Regàs lluiten cada any per mantenir una tradició que es remunta a principis del segle passat, i potser abans, i que vol ser una trobada del veïnat que s’obre a la participació de tot el poble d’Arbúcies. No hi ha cap altre aspiració. Però la diada es viu amb molta companyonia i resulta entranyable.
La jornada s'obre amb una marxa d’uns sis quilòmetres i continua habitualment amb la missa. Després ve el vermut popular i el dinar que consisteix en una arrossada o una fideuà (s’alterna cada any). A la tarda, hi haurà tot un seguit de jocs per mainada i activitats relacionades amb l’aigua, per commemorar l’Any Internacional de l’Aigua. Durant tot el dia, s'aniran venent butlletes per el sorteig de 15 lots de productes locals que es farà al final de la tarda. No hi ha cap ànim lucratiu, el més important es cobrir despeses.
El veïnat de Lliors el configuren unes 15 cases de pagès on hi viuen al voltant de 20 persones. Però a la Festa Major s’hi solen reunir més de 200 arbuciencs i arbucienques, que volen participar dels actes i gaudir d’un dinar de camp al costat de la família i dels amics. La festa sol acabar al voltant de les set, quan comença a enfosquir. En cas de pluja, tots el actes es faran al Poliesportiu de Can Delfí, d’acord amb l’Ajuntament d’Arbúcies que col·labora estretament amb l'organització.