«Gent de riu», una sèrie documental al voltant de les conques dels rius Besós i la Tordera
És una producció de la Fundació Rivus i la Xarxa de televisions locals
ARA A PORTADA
Publicat el 15 de gener de 2024 a les 08:13
Aquest diumenge s'ha estrenat la nova sèrie documental Gent de Riu. Una narració de 13 capítols sobre les conques del Besós i la Tordera produïda per la Fundació Rivus i la Xarxa de televisions locals. En el decurs dels capítols es mostra el paper del riu i el seu ecosistema, de la seva importància en l'equilibri de la vida i de la rellevància de preservar els recursos hídrics. Així, es presenta també com una eina per valorar l'aigua i l'aspecte ambiental dels entorns fluvials i conèixer com interactua amb ells la societat des de diferents esferes i perspectives.
Gent de riu dona visibilitat a un element integrat a la nostra societat i que s'ha vist alterat pels efectes de la pressió industrial i demogràfica de mitjan segle XX. Ens mostra el riu com a espai natural i vertebrador de societats, que redescobreix un entorn ple de vida i comparteix històries humanes que el descriuen. En un moment en què els recursos hídrics prenen un nou valor, ‘Gent de riu’ es fixa a comprendre la fragilitat dels ecosistemes que els sostenen i el paper hi mantenim.
Cada un dels 13 capítols ens ofereixen diferents perspectives sobre la nostra relació amb el medi fluvial i sobre com l'aigua ens fa de mirall. Una proposta documental, de base divulgativa, que transcorre a les conques del Besòs i de la Tordera, exemples dels rius mediterranis del país. I ho fa amb reportatges, entrevistes i testimonis que tracten aspectes tan diversos com voluntariat, sanejament, biodiversitat, patrimoni, història o educació ambiental.
El Besòs i la Tordera han vist com al seu voltant s'han construït, al llarg de la història, ciutats, indústries i infraestructures que han anat modificant i escrivint la seva història. Gent de riu esdevé un aparador on trobar, reflexionar i donar a conèixer totes aquestes casuístiques.
Al Baix Montseny es pot seguir la sèrie documental a través de VOTV i Vallès Visió.
Et pot interessar
-
Cultura Què fer aquest cap de setmana al Baix Montseny: 4, 5 i 6 de juliol de 2025
-
Cultura Tornen els Dijous a la Fresca de Sant Celoni amb música i teatre
-
Cultura Gastronomia, concerts i artesania a La Vesprada de Llinars
-
Cultura Destapen uns frescos noucentistes a l'església de Breda: «És una troballa capital per a l'art català»
-
Cultura Què fer aquest cap de setmana al Baix Montseny: 27, 28 i 29 de juny de 2025
-
Cultura El Circ Cric fa un homenatge al pallasso Claret Papiol