Segons els documents del farmacèutic celoní Miquel Draper i Batllori, es pot confirmar que hi ha indicis del Ball de Gitanes a Sant Celoni al voltant de 1767, pel que, com a mínim, ja fa 250 anys que els celonins i celonines festegen els dies de Carnestoltes ballant Gitanes. Dins de l'exposició, es podrà saber més d'història i de com eren les primeres ballades, amb un número més reduït de parelles, i que aquestes es dividien entre casats i solters, i que no sempre es ballaven a la plaça de la Vila.
Sant Celoni inaugura dissabte l'exposició «Ball de Gitanes. Més de 250 anys»
Segons els documents del farmacèutic celoní Miquel Draper i Batllori, es pot confirmar que hi ha indicis del Ball de Gitanes a Sant Celoni al voltant de 1767
ARA A PORTADA
Publicat el 30 de gener de 2018 a les 14:50
Aquest dissabte, 3 de febrer, a 2/4 de 7 del vespre, tindrà lloc la inauguració de l'exposició Ball de Gitanes. Més de 250 anys a la Rectoria Vella, un recorregut de la història d'aquest ball del que es té constància que es ballava a Sant Celoni des de 1767. Prèviament, es farà una cercavila de Gitanes amb els balladors i balladores, els diablots i els gegants de Sant Celoni que començarà a 2/4 de 6 de la tarda al carrer Major i acabarà a la Rectoria Vella (recorregut: carrer Major - plaça de l'Església - carrer Major - plaça de la Vila - carrer Torres i Bages - passeig de la Rectoria Vella).
Et pot interessar
-
Cultura Sant Julià d’Alfou celebra la Festa Major amb activitats per a tota la família del 25 al 27 de juliol
-
Cultura Què fer aquest cap de setmana al Baix Montseny: 11, 12 i 13 de juliol de 2025
-
Cultura Tornen les Nits a la Fresca de Sant Hilari amb música en directe
-
Cultura Què fer aquest cap de setmana al Baix Montseny: 4, 5 i 6 de juliol de 2025
-
Cultura Tornen els Dijous a la Fresca de Sant Celoni amb música i teatre
-
Cultura Gastronomia, concerts i artesania a La Vesprada de Llinars