Javier Faus, president del Cercle d'Economia, ha avalat aquest dimecres els indults en l'arrencada de les jornades anuals que l'entitat celebra fins divendres a Barcelona. Faus, en una part de la intervenció inaugural llegida en castellà, ha assegurat que el Cercle farà costat a totes aquelles mesures jurídiques que vagin en la línia de la "concòrdia", i és en aquest context que ha emmarcat els indults imminents per als condemnats per l'1-O. Amb un llenguatge molt similar al que fa servir Pedro Sánchez -ha fet servir les paraules "concòrdia", "diàleg" i també "oportunitat històrica", el president del Cercle ha ressaltat que cal apostar pel "pragmatisme" i trobar una "solució" a un conflicte que genera "divisió" a la societat catalana, segons ell.
Faus també ha avalat els primers passos del Govern de Pere Aragonès, el nou president de la Generalitat, que ha escoltat la seva intervenció assegut en una cadira dalt de l'escenari. El dirigent empresarial ha demanat un futur "sense retrets" i de "mà estesa" en el marc d'un clima amb Aragonès diferenciat de les últimes jornades del Cercle, en les quals tant Carles Puigdemont com Quim Torra van tastar la distància dels organitzadors en les intervencions inicials. El president de l'entitat ha demanat a la Generalitat estar al costat de l'ampliació de l'aeroport del Prat i de l'aposta per les renovables, dos aspectes que generen friccions al Parlament.
En aquest sentit, Faus ha demanat a Aragonès que aposti més pel pragmatisme que no pas per l'èpica. "No és el moment de fites èpiques, és el moment de fer país. Amb ambició, amb la llei com a marc, amb la política com a tasca i amb la paraula com a instrument", ha remarcat el president del Cercle d'Economia. També li ha reclamat que estigui al costat de la iniciativa privada i que no apugi la càrrega fiscal. "És el moment d'activar-nos, de posar-nos en marxa, de treballar amb pragmatisme i ambició. Fa deu anys que Catalunya viu una paràlisi", ha ressaltat Faus. Aquesta última frase és una de les que més va repetir Salvador Illa durant la campanya del 14-F del PSC. Espanya, això sí, ha de ser "menys radial", més com Alemanya i menys com França.
El posicionament del Cercle arriba poques hores abans que aterri a les jornades el rei Felip VI, que compartirà àpat amb el president de Corea del Sud i també la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà. Aragonès no s'asseurà amb el rei per sopar amb ell, però hi coincidirà en una trobada informal amb els organitzadors. El vicepresident Jordi Puigneró, que dilluns a la nit va confirmar la seva presència al sopar argumentant l'oportunitat que suposava coincidir amb el president sud-coreà, finalment va optar per no ser-hi. L'episodi va generar la primera fricció entre president i vicepresident.
El Cercle d'Economia avala els indults: «Fem costat a la concòrdia i al diàleg»
El president de l'entitat, Javier Faus, situa la "diversitat" d'Espanya com una "oportunitat" i valora positivament els primers passos d'Aragonès a Palau
Ara a portada
Publicat el 17 de juny de 2021 a les 17:28
Et pot interessar
-
Política Dos representants del Baix Montseny a la Federació Regional d’ERC a Girona
-
Política Llinars aprova el nou Reglament Orgànic Municipal
-
Política El govern municipal de Vallgorguina publica un comunicat de «condemna» i «aclariment» del darrer ple
-
Política Junts per Sant Celoni aplega més de 200 persones en una calçotada