El TSJC dona validesa a l'acord de col·laboració entre les Guàrdies Municipals de Breda i Riells i Viabrea

Ha desestimat el recurs del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya que pot presentar un recurs de cassació

Un guàrdia municipal de Breda
Un guàrdia municipal de Breda | AJB
Redacció
15 de juny del 2020
Actualitzat a les 15:42h
El màxim òrgan del poder judicial a Catalunya ha desestimat el recurs interposat pel Departament d'Interior al conveni signat pels dos Ajuntaments. La sentència no és ferma ja que el Departament de la Generalitat de Catalunya pot presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem. Els Ajuntaments de Breda i Riells i Viabrea expressen la seva satisfacció per aquesta victòria en seu judicial, que representa un reconeixement explícit del dret dels cossos de Vigilants dels dos municipis a col·laborar de manera legal.
 
El conveni, signat l'any 2017, atorga als cossos de Vigilants dels Breda i Riells i Viabrea la potestat d'actuar de forma conjunta i coordinada sempre i quan l'actuació sigui urgent, inexcusable i de força major i el servei ho permeti.  

El Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya va interposar un recurs contra el mateix, en entendre que aquesta mena de convenis només es poden fer si almenys una de les dues poblacions disposa de cos de Policia Local. En no complir-se aquesta circumstància, la Generalitat defensava una presumpta il·legalitat, impugnant-lo davant de la justícia.  

Els Ajuntaments de Breda i Riells i Viabrea han cregut en tot moment en la validesa legal de la col·laboració entre els seus cossos de seguretat i així ho han defensat en tot moment davant dels tribunals. El fet que el TSJC hagi desestimat el recurs del Departament d'Interior suposa la ratificació del màxim òrgan de la justícia a Catalunya de la validesa dels arguments dels consistoris de tots dos municipis.  

La sentència, tot i no ser ferma ja que Interior té dret a presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem, suposa la consolidació d'un servei que millora tant la seguretat dels agents de tots dos cossos com la dels ciutadans dels dos municipis. Al mateix temps marca un precedent que pot ajudar a altres municipis que es puguin trobar en la mateixa situació.

 
Arxivat a