En el cas d'OJD, que sí fa un rànquing dels dominis només en català, NacióDigital també manté el lideratge. El maig el va tancar amb 3.062.607 d'usuaris únics i gairebé 11 milions de pàgines vistes amb un augment del 5,89% en el número total de lectors. Per contra, els seguidors han registrat durant el mes passat una tendència a la baixa. Així, l'Ara segueix en segona posició amb 2.383.155 únics seguit d'El Nacional amb 2.100.196 i Vilaweb amb 1.994.832 usuaris únics. La plataforma de continguts virals Catalunya Diari se situa amb 1.801.577 lectors seguida d'El Món amb 1.356.494. L'edició digital d'El Punt Avui acumula 767.175 lectors i la d'El Periódico en català 406.432.
El dia de més audiència del diari el mes passat va ser el dilluns 14 de maig, quan es va investir com a president de la Generalitat Quim Torra, amb 272.558 usuaris únics. Una dada rellevant a l'hora de valorar les dades és la del temps de lectura, és a dir l'estada del lector a la pàgina i l'atenció que para als seus continguts, ja sigui en un article concret o saltant d'un a l'altre. Aquesta és una variable que s'associa a la qualitat del mitjà, a la capacitat de retenir l'interès dels lectors.
D'entre els diaris, NacióDigital encapçala el rànquing amb 8 minuts i 28 segons. El segueixen El Punt Avui i l'Ara amb una forquilla que va entre els 6 i els 7 minuts. Rac1 té una permanència a la pàgina de més de 13 minuts, un fet que s'explica per l'audiència dels podcasts dels seus programes.
Dos rànquings liderats per NacióDigital
I perquè són diferents les dades d'OJD de les de ComScore? Ambdós rànquings, liderats per aquest diari, es diferencien que en el cas de l'OJD es compten navegadors únics per dispositius –i, per tant, es pot duplicar una mateixa persona que visiti el diari a través del portàtil, el mòbil i la tauleta per exemple– mentre que comScore avalua lectors reals a partir de combinar elements de mesura purament quantitatius i enquestes amb mesuradors als dispositius.