L'Hospital de Sant Celoni pioner en una tècnica per a la pròtesi de maluc

Es tracta d'un mètode conservador que evita extirpar els lligaments i permet retornar a la normalitat "en un cap de setmana"

Publicat el 04 d’octubre de 2013 a les 09:15
A la dreta Antoni Salvador, acompanyat del gerent de l'Hospital de Sant celoni, Rafael Gotsens Foto: arxiu revista la Vila

El servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) de l'Hospital de Sant Celoni ha desenvolupat una nova tècnica pionera per a la cirurgia de pròtesi de maluc. Es tracta de la Maash Technique for Tha que permet una recuperació més ràpida ja que permet retornar a la normalitat en un cap de setmana i evita luxacions i altres complicacions a llarg termini.

L'equip encapçalat pel doctor Antoni Salvador, va iniciar la tècnica fa uns anys com una variació més conservadora de la tècnica quirúrgica emprada habitualment per a col·locar la pròtesi de maluc i, davant dels bons resultats que oferia la tècnica quirúrgica i el nivell òptim de confort, recuperació i els avantatges que oferia per als pacients, l’han anat perfeccionant fins a aconseguir la tècnica actual. El procés que segueixen els especialistes de l'Hospital de Sant Celoni és mantenir els lligaments i implantar la pròtesi al seu lloc i no pas extirpar-los perquè d'aquesta manera queda més ben fixada i no es desplaça ni provoca luxacions. També s'evita el risc pràcticament a zero que una cama quedi més llarga que una altra.

Des de l'Hospital de Sant Celoni s'informa que després de més de 150 pacients intervinguts i una gran experiència acumulada, ara han publicat els resultats dels 100 primers casos a la revista del Hospital for Special Surgery de Nova York (EUA) i, gràcies a aquesta publicació, la tècnica ha començat a adquirir visibilitat i està tenint una molt bona acollida entre la comunitat d’especialistes de maluc.