De moment, els veïns s'estan organitzant i en aquest sentit han creat un grup de whatsapp per poder-se avisar en cas de notar algun moviment sospitós i demanen més control i vigilància policial a la zona. En els darrers mesos entre els dos municipis que se sàpiga s'han comptabilitzat prop d'una trentena de robatoris "encara que sabem que alguns no els denuncien", ha dit Oriol C-L.
També han tingut reunions, en el cas dels veïns de Sant Pere de Vilamajor, amb l'alcaldessa Pamela Isús perquè traslladi a la Diputació de Barcelona, com a administració gestora del Parc Natural del Montseny, la necessitat que els deixin posar cadenes en alguns camins per dificultar l'arribada dels lladres fins les masies "ens trobem que en tractar-se de camins públics no els podem tallar", diu el portaveu dels veïns.
Coneixement de la zona
Tant els veïns afectats com els mossos d'esquadra tenen algunes sospites de qui podrien ser els possibles autors dels robatoris, però fins ara no s'ha pogut fer cap detenció i les investigacions segueixen el seu curs. En qualsevol cas, el que està clar és que els lladres tenen la zona molt ben controlada encara que en alguns llocs no sigui fàcil d'arribar-hi "saben si som a casa o no". I quan volen entrar no tenen miraments, "utilitzen la violència que calgui contra el patrimoni", diu Oriol C-L. En aquest sentit esbotzen portes, rebenten finestres o arrenquen reixes "no els importa els impediments que hi puguin trobar".
L'objectiu dels lladres són els diners però també eines de bosc que es puguin revendre bé, coure, escultures de bronze o qualsevol material que el faci peça i que en puguin treure un benefici econòmic.

Barrots de finestres arrencades pels lladres Foto: NBM

Les masies del Parc Natural del Montseny desprotegides Foto: NBM