Productors de cafè de Comerç Just de Nicaragua visiten les escoles del ZER Baix Montseny

És una de les activitats principals del projecte Xarxa d’Escoles pel Comerç Just, en què hi participen les escoles Montnegre, Pont Trencat, Alzinar i Puig Drau

Publicat el 08 de juny de 2018 a les 15:45
Actualitzat el 08 de juny de 2018 a les 16:08
Durant el mes de maig i juny les escoles Montnegre (La Batllòria), Pont Trencat (Santa Maria de Palautordera), Alzinar (Campins) i Puig Drau (Montseny), de la Zona Escola Rural -ZER- Baix Montseny han rebut la visita d'Exolina Aldana, presidenta de la Cooperativa Augusto César Sandino de Nicaragua, i Fayrin Enrique Suárez, productor d'aquesta mateixa cooperativa de comerç just que han explicat què és el comerç just i quins beneficis comporta a la societat.

Aquest intercanvi cultural forma part del projecte Xarxa Escoles pel Comerç Just, un projecte d'educació pel desenvolupament coordinat per l'associació AlterNativa3 que té com a objectiu principal introduir els principis i valors del comerç just i el consum responsable dins el currículum de les escoles. Aquest curs escolar 2017-18 s'ha tornat a posar en marxa després d'uns anys aturat per manca de finançament. El projecte rep el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i la Diputació de Barcelona.

La visita dels productors de cafè de Comerç Just, així com la resta d'activitats del projecte, té com a objectiu promoure un canvi de la mirada del Nord envers el Sud, generant relacions equitatives i respectuoses. Es vol apropar l'alumnat a la realitat de les famílies de productors i productores que treballen a través del Comerç Just, per tal de fomentar l'empatia, descobrir la diversitat i a la vegada mostrar les semblances entre els infants de les diferents escoles.

A més, la Xarxa d'Escoles pel Comerç Just també treballa amb el professorat i realitza formacions per facilitar que puguin incloure al currículum escolar el comerç just i les alternatives transformadores.