La sala gran del Teatre Municipal Ateneu de Sant Celoni va ser l'escenari on ahir a la tarda es van portar a terme tots els actes protocolaris de rúbrica d'aquest agermanament entre els dos municipis. Domingo Garrido, president de l'Associació de Bornichos de Sant Celoni va explicar que la relació entre els dos pobles ve del 1950 quan va arribar a Sant Celoni el primer veí de Bornos en la recerca de noves oportunitats. Seixanta-sis anys després els dos pobles són agermanats i la relació entre els Celonichos, coms els anomena el president, és important per això, avui aquest gest és un acte de "fraternitat i convivència". Domingo Garrido diu que no s'ha de mirar només al passat sino que també cal veure les oportunitats que ens ofereix el futur.
Per la seva banda, Francesc Deulofeu, alcalde de Sant Celoni, en el seu discurs va destacar el paper de Sant Celoni, i Catalunya en general, com a terra d'acollida a tothom que en qualsevol moment de la història han vingut per buscar noves oportunitats de millora i els bornichos també hi han tingut un paper destacat "estem molt contents de la seva integració i que hagin fet arrels a Sant Celoni".
La comitiva de Bornos que ha fet els més de mil quilòmetres del trajecte en autocar és encapçalada per l'alcalde Hugo Palomares que no ha dubtat en destacar que "és un acte que va més enllà del simple fet protocolari. A partir d'ara s'obre un camí d'oportunitats de riquesa cultural, social, turística i econòmica".
Els actes d'ahir van acabar amb una mostra del ball de Gitanes a càrrec de la Colla del Ferro, una actuació de la comparsa Los Fulanitos de Bornos, una cervavila amb els Gegants de Sant Celoni i una botifarrada a la plaça de la Vila de Sant Celoni.

Chirigota Los Fulanitos al Teatre Municipal Ateneu Foto: Jordi Blas

Mostra del Ball de Gitanes en l'agermanament de Sant Celoni i Bornos Foto: NBM