Segons ha explicat en una roda de premsa la regidora de benestar social, l'Alba Camps, el festival que és una prova pilot pel municipi, planteja un tipus de propostes, com xerrades i tallers, que acostumen a atraure poc públic. Per aquest motiu, ha remarcat que "des de l'Ajuntament s'ha treballat molt en pensar un format que enganxés més gent de l'habitual". La decisió presa finalment ha estat fer-lo al mes d'agost, als vespres i a la plaça Nova, al mig del poble, perquè tots els actes comptin amb més participació.
Segons ha detallat l'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, "la societat, també la puigreigenca, és cada vegada més diversa", i per tant, per tal de formar-ne part, és molt important conèixer aquestes diferents maneres de ser. Una bona forma, ha dit, serà a través d'aquest festival multicultural que "neix amb l'objectiu de gaudir i aprendre de la diversitat".

La regidora de benestar social, l'Alba Camps, durant la roda de premsa Foto: Cristina Prat
Els organitzadors, també han coincidit en subratllar que és un festival per a totes les edats i que en el qual totes les activitats seran gratuïtes. Entre l'oferta destaca el taller de danses del món a càrrec d'Artixoc que engegarà la proposta el proper divendres o l'Improshow musical a càrrec d'Àngel Roset, David Cervantes i Hector Joan Perez que agafarà el relleu. En aquest últim, es preveu conversar i improvisar de temes lligats a la justícia social, a la pobresa o a la violència, assumptes que força sovint queden relegats a un segon pla perquè la gent esquiva parlar-ne, segons ha dit el clown i dinamitzador de l'activitat, Àngel Roset.
La mostra continuarà el 31 d'agost i es clausurarà el dia 1 de setembre al vespre, després de diverses xerrades i tallers, com la conferència "Guerra, explotació i fam" a càrrec de l'entitat Justícia i Pau, els tallers d'art o un taller de cuina pels petits. Un sopar amb música i una activitat amb balls llatins, tancaran definitivament "Utopia".