Les restriccions per evitar la propagació de la Covid-19 han obligat a l’Ajuntament de Bagà a replantejar i reinventar la tradicional Festa de l’Arròs, que se celebra cada any el segon diumenge de febrer. Enguany, per mantenir viu l’esperit de la festa, s’estan repartint paquets de 100 grams d’arròs a tots els vilatans i vilatanes per tal que puguin cuinar-lo ells i viure la festa des de casa. A més, des de l’ajuntament també animen als baganesos i baganeses a enviar les seves receptes d’arrossos amb una fotografia per tal de poder crear un receptari digital que les aplegui totes. Tal i com explica la regidora de Festes del municipi, Pilar Grillé, és una manera “d’homenatjar la nostra festa aquest any que no podem celebrar-la com hem fet sempre.”
Tradicionalment, mentre es cuina la gran paella per a tot el poble a la Plaça de la Porxada, els vilatans i vilatanes gaudeixen del típic Ball Cerdà, una dansa realitzada per l’esbart Cadí i a la qual s'hi pot afegir tothom qui ho vulgui. Aquest any però, la dansa només la realitzaran els balladors de l’esbart i no podrà haver-hi públic ni tampoc ningú es podrà afegir al ball.
Paral·lelament a això, sí que es mantindrà la Festa Gastronòmica, una iniciativa que aplega els restauradors de Bagà i que consisteix en oferir menús que incloguin receptes elaborades amb arròs.
Una festa amb història
La Festa de l’Arròs, antigament denominada Àpat dels Pobres, és una de les festivitats més antigues del municipi i es troba descrita a l’arxiu de Bagà des dels inicis de la fundació del poble, al segle XIII. Fa segles, els cònsols (antics regidors) recaptaven donatius per oferir un àpat a la gent més necessitada.
Bagà reinventa la tradicional Festa de l’Arròs
L’ajuntament elaborarà un receptari digital amb les receptes d’arrossos dels vilatans i vilatanes
ARA A PORTADA
-
-
L'Ajuntament de Gironella sol·licitarà personar-se com a acusació popular en el cas d'agressió sexual a una menor Redacció
-
Puig-reig apuja la taxa de residus un 12%, tot i que mantindrà el rebut més baix del Berguedà Redacció
-
Som el que mengem (debat entre el cuc d'una castanya i el cuc d'un rovelló) Xavier Gonzàlez-Costa | Bet Calderer
-
Publicat el 10 de febrer de 2021 a les 12:31
Actualitzat el 10 de febrer de 2021 a les 12:32
Et pot interessar
-
Cultura
Roser Comas descobreix el passat inèdit de Bagà en una nova publicació historiogràfica sobre la vila
-
Cultura
El Departament de Cultura destina 140.000 euros a la restauració urgent de l'església de Cal Pons
-
Cultura
«Clavells, digueu», d'Eva Ortega: sembrar bellesa enmig del desconcert personal
-
Cultura
Els Nans de Puig-reig estrenen el nou ball musicat per Josep Maria Conangla
-
Cultura
La Patum s'exposa al Mondiacult 2025
-
Cultura
L'ego, de Freud a Hansi Flick
