El sol acompanya gastronomia i vi, en un BdeGust agradable, plàcid i d'aniversari

Milers de persones degusten vins de tot Catalunya, i mariden la beguda amb diversos productes del Berguedà | La Font del Balç es torna a convertir en un escenari perfecte de gaudi i cultura

Publicat el 02 de juliol de 2017 a les 16:20
El BdeGust ho ha tornat a fer. Jugant una treva amb la previsió meteorològica, i aprofitant el magnífic espai de la Font del Balç, a tocar de Gironella, ha aconseguit culminar amb èxits una setmana d'activitats que han posat, ben alt, el llistó de l'aniversari. Uns dies en què el vi i la gastronomia han estat els complets protagonistes, i també una setmana de plaers i descobriments, a través de la qual el Berguedà ha ofertat xerrades i maridatges de les joves promeses del sector, apostant per la innovació i el trencament. 

Aquest diumenge, però, la mostra gastronòmica i vitivinícola ha tornat a ser un dels moments més esperats. Una combinació d'espai, natura i vi, que referma el compromís dels organitzadors en un acte que creix, si bé no en espai, sí en activitats i qualitat. Amb aquest objectiu, doncs, el BdeGust d'enguany ha apostat per la descentralització, omplint l'Església de Gironella i la botiga de vins Victòria durant els dies previs, i arribant a una plena consolidació aquest diumenge, en una mostra repleta de gent.

La remor del riu i el sol han acompanyat, doncs, el magnífic aparador que l'Associació Cultural de la Font del Balç ha tornat a preparar. Un espai obligat per a alguns elaboradors, que cada any s'apunten en vermell el dia a l'agenda, tot i que també un espai de descoberta, on es donen a conèixer nous vins, així com nous i exquisits maridatges. 
 

Un dels establiments col·laboradors amb el BdeGust d'enguany. Foto: NacióBerguedà


Entre els cellers que s'han pogut degustar, hi ha Abadal, Fargas-Fargas i Heretat Oller del Mas de la DO Pla de Bages; Vins de Pedra de la DO Conca de Barberà; Mas Blanch i Jové, de la DO Costers del Segre; La Vinyeta, de la DO Empordà; Comunica, de la DO Montsant; RaR Vins Singulars, de la DO Priorat; Dasca Vives, de la DO Tarragona; Frisach, de la DO Terra Alta, i Vinyas d'Empremta. Tot això, a més, maridat amb productors artesans del Berguedà, així com restaurants, que han ajudat a fer baixar vermuts, dinars i berenars amb formatge, embotit i espectaculars plats preparats al moment. 

Un dia per a tota la família, a més, que s'ha tornat a ambientar amb música en directe i punxadiscs, i que ha també permès impulsar un concurs de fotografia, sortejos i un intercanvi de plaques de cava, entre moltes altres activitats.