Abel Garcia serà el secretari general d'Esports de la Generalitat

Regidor a l'Ajuntament de Berga i primer secretari del PSC al Berguedà, treballa actualment d'assessor d'esports de la Diputació de Barcelona

Abel Garcia, en una imatge d'arxiu
Abel Garcia, en una imatge d'arxiu | Lídia López
Redacció
26 d'agost de 2024, 10:21
Actualitzat: 18:11h

Abel Garcia, regidor socialista al consistori de Berga, portaveu del grup al Consell Comarcal del Berguedà i primer secretari del PSC a la comarca, serà nomenat secretari general d'Esports de la Generalitat. Garcia ocuparà la segona posició de la conselleria encapçalada per Berni Álvarez, després d'uns mesos treballant com a assessor d'esports de la Diputació de Barcelonai anys dirigint l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Mollet del Vallès.

Graduat en Història a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Garcia ha ocupat diferents càrrecs al Consell Comarcal del Berguedà i a l'Ajuntament de la Pobla de Lillet, la seva població d'origen. Amb els anys, va fer el salt al consistori de la capital, on s'ha postulat com a alcaldable en les dues darreres eleccions locals. A més, també ha estat durant anys la cara més visible del partit en l'àmbit comarcal i ha demostrat una implicació directa en la territorial de la regió Bages-Berguedà-Solsonès.

En l'àmbit més personal, s'ha demostrat com un apassionat de l'esport, i en especial del running i les curses de muntanya. De fet, aquesta estima és la quina l'ha acostat a l'actual president de la Generalitat, Salvador Illa, amb qui Garcia ha compartit curses i entrenaments des de fa anys, com tots dos han mostrat a les xarxes socials en diferents ocasions.

D'aquesta manera, Abel Garcia substituirà la republicana Anna Caula, predecessora al càrrec. En paral·lel, El Periódico també va avançar que Carmen Bastida, gerent a l'Ajuntament de Premià de Mar, serà la nova directora general de la mateixa conselleria. Les darreres hores s'estan descobrint noves peces del sottogoverno de Salvador Illa, com és el cas del número dos d'Interior, Tomás Carrión.

Arxivat a