Eduard Subirana encapçalarà la llista de la CUP a Casserres

Amunt Casserres incorporarà, principalment, persones independents, implicades en el teixit associatiu del poble

23 de març del 2023
Actualitzat a les 19:24h
L'alcaldable d'Amunt Casserres, Eduard Subirana.
L'alcaldable d'Amunt Casserres, Eduard Subirana. | Cedida
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) arriba per primera vegada a Casserres, amb una proposta que ha pres el nom d'Amunt Casserres. El grup, que ja s'ha donat a conèixer a través de les xarxes socials, estarà encapçalat per Eduard Subirana, actual regidor d'Economia i primer tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Casserres.

"Intento involucrar-me força en el que faig. De fet, quan fa quatre anys vam parlar amb l’alcalde per entrar en la seva llista, ja li vaig dir que jo volia entrar a l’Ajuntament per fer coses", ha explicat Subirana a Nació Berguedà, que ha afegit que "al final, em va donar moltes responsabilitats i hem treballat els dos junts en moltes ocasions". Per tant, l'alcaldable assenyala que "aquests quatre anys m’han donat experiència per veure com funciona un Ajuntament des de dins, el que podria millorar i el que hem estat fent bé".

Subirana serà l'únic representant en la llista, que es donarà a conèixer els dies vinents, que té experiència en l'administració. La resta de persones seran noves, si bé "totes estan implicades en el poble, formant part d'entitats i associacions". De la mateixa manera, cap està vinculada en una formació política, essent principalment un grup de persones "independents, d'esquerres, i amb algú més proper a la CUP". En aquest sentit, i malgrat que l'alcaldable ha format part, la darrera legislatura, de l'equip de govern sota el paraigua d'ERC, ha precisat que "em sento més còmode amb les sigles de la CUP", i per això ha optat per iniciar un projecte en paral·lel.

Eduard Subirana té 33 anys, és enginyer aeronàutic de formació i ha treballat a l’hostaleria (amb especial estima a les Piscines de Casserres) i de professor de secundària, entre altres. Fa quatre anys que és el primer tinent d’alcalde i regidor d’Economia a l'Ajuntament de Casserres, i un parell que treballa a Cal Sant.