L'Ajuntament d'Avià ha deixat d'utilitzar Glifosat, per passar a fer ús de l'àcid acètic (el mateix que porta el vinagre) per eradicar les males herbes del terme municipal. Així ho ha indicat el consistori, que també ha encoratjat els veïns a "seguir el model", així com a utilitzar alternatives com aquesta a les finques privades del municipi.
El glifosat, han recordat, és un herbicida d'ampli espectre, molt popular a la dècada dels setanta, i que, actualment, és l'herbicida més venut al món. Segons han explicat, mata totes les plantes sobre el qual és aplicat, i només els cultius transgènics que han estat modificats per ser tolerants a aquest compost en són resistent permetent-ne el seu ús indiscriminat sobre aquests.
El seu impacte en la salut s'ha denunciat en diferents àmbits, tot i que mai s'han arribat a prendre mesures. Al març de 2015, l'Agència per a la Investigació sobre el Càncer (IARC), dependent de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), va classificar el glifosat com "probablement cancerigen per als éssers humans". Aquesta classificació es basa en l'evidència limitada en éssers humans però una forta evidència que és cancerigen per als animals. També se sospita que actua com un disruptor endocrí i que és tòxic per a la reproducció.
Avià deixa d'utilitzar un producte cancerígen per eliminar les males herbes
L'Ajuntament convida els veïns a seguir el model de sostenibilitat
ARA A PORTADA
Publicat el 18 d’octubre de 2017 a les 16:52
Actualitzat el 18 d’octubre de 2017 a les 16:55
Et pot interessar
-
Societat Més visites, menys espera i nous serveis: així ha canviat l'atenció en ginecologia a Berga
-
Societat Aquest és el poble del Berguedà escollit com un dels 20 millors del món per visitar durant el 2025
-
Societat Olvan s'ha proposat millorar la connexió de Cal Rosal amb la Via Verda del Llobregat
-
Societat El Berguedà disposa de quatre oficines empresarials de transició energètica acreditades
-
Societat Entra en funcionament la nova variant de Sagàs
-
Societat Berga impulsa una campanya per reivindicar la piscina com un espai de convivència