El Govern de la Generalitat ha atorgat el Diploma de Mestre Artesà Alimentari al cansalader i xarcuter de Gironella Antoni Rossiñol Torner, propietari de Cal Rafilat, i que fa més de 50 anys que treballa en l'ofici.
Aquest diploma, que s'ha entregat a 27 artesans més de Catalunya, es dóna als artesans de llarga trajectòria que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp alimentari. Segons la Generalitat, és un “reconeixement del mestratge excepcional” que demostra la professionalitat, el domini tècnic, l'experiència i els mèrits extraordinaris adquirits amb, com a mínim, 15 anys.
Al Berguedà, Rosiñol és l'únic que ha rebut el reconeixement, ja que fa 52 anys que treballa en el camp de la xarcuteria. El propietari de Cal Rafilat va començar als 14 anys en una fàbrica i, posteriorment, va crear la seva pròpia empresa, en què actualment tot es fa artesanalment i des de la comarca, ha indicat.
Segons ha explicat el mateix Rosiñol, aquest premi significa molt per a ell, i s'ha mostrat molt satisfet de rebre el diploma: “Content no, contentíssim”. Tot i això, ha lamentat no haver pogut rebre el premi abans i ha fet broma amb el fet que aquests premis només els donen quan un ja és gran.
“Estava convençut que me'l donarien perquè ho he fet tota la vida i ho he demostrat”, ha afirmat. Rosiñol serà citat en les properes setmanes a la Generalitat per a rebre el diploma: “Espero que me'l doni algun dels bons”, ha bromejat, en referència a consellers o al mateix president de la Generalitat, Artur Mas.