Aquest estiu ja s’ha adjudicat la redacció del projecte executiu de l’edifici al despatx d’arquitectes Jordi Cuní – Xavier Vancells Arquitectes SLP, els quals comptaran amb l'equip d'interiorisme de Mobles Solsona per dur-lo a la pràctica. "S’aposta per un edifici molt funcional, amb espais diferenciats que ens permetin fer ús del recinte sense que calgui posar-lo tot en funcionament. Un projecte sostenible i altament eficient, amb la fusta com a element principal, en línia amb el projecte de bioconstrucció que es treballa a escala comarcal", explica l'alcalde David Font. Afegeix que aquest despatx d'arquitectes ja ha fet reformes similars a les instal·lacions de l'Atlètic Terrassa Hockey Club o al centre esportiu Berga Resort.
L’actuació contempla enderrocar l’edifici actual per construir-ne un de nou que comptarà amb una zona de bar-restaurant, lavabos, dutxes i vestidors. A més, també s’habilitarà una zona amb gandules per a persones amb mobilitat reduïda. En total, seran 447 metres quadrats de noves instal·lacions que "milloraran l'experiència i els serveis que oferia fins ara l'equipament municipal".
_(1)_(1).jpg)
El bar-restaurant. Foto: Ajuntament de Gironella
_(1)_(1).jpg)
L'exterior de l'edifici. Foto: Ajuntament de Gironella
L'Ajuntament preveu que les obres comencin a principis de l’any 2023. A més, es construirà un petit edifici annex que donarà ús exclusiu als altres serveis actuals i futurs de la zona esportiva, amb lavabos i dutxes. Miquel Serra, regidor d’Esports, explica que aquesta renovació serà molt positiva, ja que l’edifici actual, construït fa més de 50 anys, oferia moltes limitacions.
_(1)_(1).jpg)
Accés principal. Foto: Ajuntament de Gironella
[h3]Una aposta per ser territori de triatletes[/h3]
La nova construcció també és una aposta per dotar la comarca d'un espai de referència per a triatletes, creant un espai tancat per fer les transicions entre les diferents disciplines (natació, ciclisme i córrer). A banda, l'Ajuntament estudia com anticipar i allargar la temporada d'estiu per a esportistes professionals i clubs que entrenen aquest tipus d'esport. "Sabem que el Berguedà vol ser un destí per promoure el turisme esportiu, i nosaltres tenim instal·lacions i uns entorns que permeten acollir disciplines que no tenim actualment", afirma Miquel Serra.
[h3]213 usuaris al dia durant l'estiu[/h3]
La instal·lació va estar oberta al públic un total de 86 dies, de l’11 de juny al 4 de setembre. De mitjana, hi van accedir 213 usuaris al dia, amb un pic màxim durant l’onada de calor del juliol, quan les entrades tenien un 50% de descompte i quan també es van registrar més entrades (8.821). Seguit de l’agost (5.427), el juny (3.652) i el setembre (464). D’aquestes entrades, 11.886 provenen d’usuaris amb abonament de temporada, i la resta, 6.478 d’entrades diàries i abonaments de 15 dies. En total, s'han registrat més de 18.000 entrades amb uns ingressos de 80.138,26 €. Serra es mostra molt satisfet amb les dades d’aquesta temporada.