La Diputació de Barcelona col·laborarà amb les empreses per contractar 6.000 persones

La corporació destina 60 milions d'euros a un nou programa per fomentar l'estabilitat ocupacional amb formació i contractació de més durada

Publicat el 23 de febrer de 2017 a les 14:39
La Diputació de Barcelona ha aprovat un nou programa de foment dotat amb 60 milions d’euros amb la finalitat de promoure la contractació estable i aportar una ocupació de més qualitat. Amb la col·laboració de les empreses es vol aconseguir donar feina a 6.000 persones. Després de les darreres convocatòries –que preveien la contractació directa de persones en atur com a mecanisme per pal·liar de forma immediata els efectes negatius de la crisi i les elevades taxes d’atur, però que tenien un impacte feble en la millora d’ocupabilitat de les persones- la Diputació aposta per un canvi de model que incorpora mesures preventives i estratègiques per incrementar, millorar i garantir la durabilitat de l’ocupació.

"No només donem sortida laboral durant un temps sinó que busquem sinergies amb l’empresariat de les comarques de l’entorn per fomentar formació i ocupació", ha assegurat el vicepresident d’Economia i alcalde d’Igualada, Marc Castells. Aquest nou pla permet una formació pactada de tres mesos com a mínim entre l’Ajuntament i els treballadors i, posteriorment, una col·laboració amb les empreses, la qual cosa garanteix que el treballador continuï ocupat, amb compromisos de fins a sis mesos per part de l’empresari", ha afegit Castells.

Es tracta de recuperar la figura de l’aprenent que es forma per aquell ofici, una fórmula que assegura la continuïtat de la persona en aquell lloc de treball. "El nou pla permetrà unes 6.000 contractacions, com en anys anteriors, però amb la seguretat que perduraran, que tindran un efecte multiplicador de cara al futur i que la gent no tornarà a l’atur, com succeïa anteriorment", ha remarcat la presidenta de la Diputació Mercè Conesa.

Un altre factor a tenir en compte són les situacions diverses i variades respecte l’ocupació en els 311 municipis que conformen la demarcació de Barcelona. Mentre que en alguns l’atur s’ha reduït de manera considerable, no ha succeït el mateix en d’altres. Per això, “els ajuts es concedeixen de manera flexible segons la realitat local”, ha comentat Dionís Guiteras, vicepresident de la Diputació. 

Entre les novetats també es troba el termini d’aplicació. El pla s’executarà al llarg de dos anys, el 2017 i el 2018, la qual cosa “permetrà que els ajuntaments no encallin la dotació pressupostària quan acabi l’exercici i comenci el següent”, ha remarcat Sònia Racassasens, diputada de l’àrea d’Economia.