[noticia]26506[/noticia]
"Ocell de Foc ens ha permès destapar les necessitats en salut mental del col·lectiu dels joves", ha assenyalat la directora de Grup Horitzó, Eva Sánchez, qui ha posat en relleu que la iniciativa "permet resoldre una preocupació que fa anys que teníem". Les declaracions de la directora van ser en el marc de l'anunci del reconeixement del Grup Horitzó com a Centre Especial de Treball, amb la presència del director general d'Economia Social, Tercer Sector i les Cooperatives (àrea adscrita al Departament d'Empresa i Treball), Juli Silvestre, qui es va expressar en la mateixa línia: "Ocell de Foc ha posat llum a una situació que era latent i que la pandèmia va fer aflorar".
En aquest sentit, Sánchez ha concretat que la xarxa ha atès "més de 150 joves", malgrat que s'ha pogut arribar al miler, als quals se'ls ha traslladat la importància del benestar emocional. Això, ha expressat, esdevé prioritari, tenint en compte "l'augment de casos els darrers anys", els quals, ha matisat, sorgeixen perquè "la pandèmia els va destapar". "És un projecte que ajuda a millorar la vida de molts joves, assegurant-los més igualtat d'oportunitats", remarcava una de les patrones de la fundació, Charo Díez.
Paral·lelament, la directora ha celebrat el resultat de l'equip forjat entre ambdues comarques, descrivint-lo de "molt encertat". Es tracta d'una visió compartida des del Govern, ja que segons Silvestre, "ha esdevingut un cas singular de cooperació". "Volem subratllar la manera que s'està vertebrant Ocell de Foc, que és resultat de la bona voluntat de la gent que hi participa", ha afegit, incidint que "han sabut a la perfecció crear aquesta sinergia i aprofitar les oportunitats".
Amb tot, Silvestre ha compartit que la visió del Govern és contribuir a crear "espais segurs i de proximitat pels joves, on poder-se expressar i que se'ls atengui d'una manera inclusiva", i recalcant que "els joves són el futur, així que després del que han passat, és determinant tenir una mirada especial per ells".
La Xarxa Ocell de Foc és finançada pel Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat, i es va posar en marxa el desembre de 2022. El programa està guiat per Osonament, i compta amb la participació activa de la Fundació Privada Horitzó del Berguedà, la Fundació Projecte i Vida, el Consell Comarcal del Berguedà, el Consell Comarcal d'Osona, el Consell Esportiu d'Osona i l'Associació cultural la Clota a les Adoberies.