En aquell moment, un veí que feia pocs dies havia realitzat un curs de reanimació cardiopulmonar a la seva empresa ha anat a buscar l'aparell que feia pocs mesos s'havia instal·lat, i li ha realitzat tres descàrregues, que li han retornat el pols. Quan ha arribat l'ambulància i un helicòpter, vint minuts després de trucar al 112, l'han traslladat ràpidament a l'Hospital Doctor Trueta de Girona, on han informat que està ingressat.
Segons ha explicat a aquest diari l'alcalde de Sant Jaume de Frontanyà, Rubén Lladós, la instal·lació del desfibril·lador no era obligatòria al municipi, tot i que el consistori va considerar convenient tenir-lo, per si mai hi havia cap incident: “Ho vam veure prioritari perquè estem a 20 minuts de qualsevol hospital i no tenim CAP ni res”.
Davant d'aquesta situació, doncs, es va optar per demanar-lo a través d'una línia d'ajuts de la Diputació de Barcelona i col·locar-lo al centre del poble, on amb menys d'un any ja es pot dir que s'ha amortitzat: “Potser no s'hagués fet servir mai, però només que hagi salvat una vida, ja ha valgut la pena”.
Ara, els tècnics s'han endut l'aparell per extreure'n la memòria interna i totes les dades del pacient tractat. Aquestes, s'entregaran als metges a través d'un informe electrònic, i l'aparell es retornarà al municipi, amb tot el material renovat.

Desfibril·lador de Sant Jaume de Frontanyà. Foto: Cedida.