La 42a Setmana del Llibre en Català estrena l'edició la tarda d'aquest divendres fins al 29 de setembre amb un programa de prop de 300 activitats i 86 casetes amb segells editorials. A més, premiarà la trajectòria de Pilarín Bayés.
Tot plegat, en un any excepcional amb la coincidència amb la festa de la Mercè i el canvi d'ubicació. I és que l'escenari es desplaça al passeig Lluís Companys, en comptes de l'emplaçament habitual del Moll de la Fusta, a causa de la Copa Amèrica. L'acte inaugural, però, se celebra dissabte, amb la participació del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2024, Albert Jané.
El diumenge 22 es lliurarà el Premi Difusió de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana durant el programa Vostè primer, conduït per Marc Giró, i el dimecres 25 de setembre es farà el lliurament del Premi Trajectòria a Pilarín Bayés. A banda, el festival gaudirà de recitals poètics, concerts, debats, converses amb autors, 150 signatures d'autors i s'hi presentaran un centenar de novetats editorials. Els autors internacionals que visitaran La Setmana seran Mark O'Conell, Kirsty Logan i Stanislaw Lubienski, als quals s'afegiran un centenar de novetats literàries en català com les de Laia Aguilar, Manuel Baixauli, Mercè Ibarz, Clàudia Pagès, Sergi Belbel, David Cirici i Joan-Lluís Lluís i la participació d'autors com Eva Baltasar, Julià de Jodar, Toni Sala i Carme Riera.
La Fira del Llibre d'Ocasió
Enguany, La Setmana del Llibre en Català coincidirà amb la 73a Fira del Llibre d'Ocasió Antic i Modern, que se celebra des d'aquest divendres fins al 6 d'octubre al passeig de Gràcia de Barcelona. La fira reunirà 27 llibreries de tot Catalunya, tindrà la traductora Dolors Udina com a pregonera i homenatjarà el poeta Joan Salvat-Papasseit en el marc del seu any. En aquest sentit, li dedicarà una exposició comissariada per Àlex Pons que convidarà el públic a endinsar-se en el seu procés creatiu, les influències que van marcar la seva obra i entendre la importància de la seva faceta com a llibreter.