Camats: «Un conseller de la CCMA cobra més que un conseller»

ICV vol que el Govern retalli entre el 20 i el 30% el sou dels consellers del CAC i la radiotelevisió pública

Publicat el 29 de desembre de 2011 a les 15:54
La llei Òmnibus de l'audiovisual pretén, segons ICV-EUiA, "reduir el pluralisme polític i social dels mitjans de comunicació públics". Per evitar-ho, els ecosocialistes han presentat avui 22 esmenes perquè es debatin en el tràmit parlamentari de la llei, i que incorporen "garanties de pluralitat i d'austeritat" en el Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i en la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Entre elles destaca la reclamació perquè es redueixi el sou dels seus consellers fins a equiparar-lo amb el d'un alt càrrec. "No té sentit que avui un conseller del CAC o de la CCMA tingui un sou més alt que el d'un conseller de la Generalitat", ha criticat Dolors Camats.

La portaveu ecosocialista ha xifrat aquesta retallada entre el 20 i el 30% del sou dels membres del consell del CAC i de la CCMA. Una mesura que els adaptaria "al salari d'un director o un secretari general". Amb aquesta retallada, ICV-EUiA considera que sí s'estarien complint els requisits d'austeritat que predica la llei Òmnibus, a diferència del contingut real del document.

Camats ha denunciat un intent de CiU de "controlar els mitjans de comunicació públics reduint el pluralisme polític i social". En aquest sentit, ha lamentat que el projecte de llei de l'audiovisual pretengui reduir el consens que avui és necessari tant al CAC com a la CCMA per tirar endavant decisions importants, i reduir el nombre de grups parlamentaris necessaris per nomenar un conseller (fins ara eren 3, i la llei òmnibus vol reduir el número a 2). "Quan CiU parla de racionalitzar, el que entenem és que volen controlar", ha explicat Camats.

El procés de creació dels organismes de regulació dels mitjans de comunicació a Catalunya "salta per l'aire" amb la llei Òmnibus que s'està debaten en comissió parlamentària. Segons Camats, el contrast entre les demandes de CiU quan estava a l'oposició amb les que fa ara és "grotesc", ja que abans exigia augmentar el nombre de membres del Consell i reclamava grans consensos per prendre les decisions importants consensos de dos terceres parts del Consell, enlloc d'acord per majoria.