Filmin exporta el cinema català arreu d'Europa a través de l'Atlàntida Film Fest

La plataforma organitza el major certamen cinematogràfic online del continent, on es duran produccions catalanes a països com Hongria, Portugal, Sèrbia i Rumania

Publicat el 19 de novembre de 2020 a les 21:25
Actualitzat el 19 de novembre de 2020 a les 21:32
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LXowI39RL1g[/youtube]
El cinema català segueix trencant fronteres i barreres gràcies a la seva creixent qualitat. La plataforma Filmin exportarà les pel·lícules fetes a casa nostra en el marc de la pròxima edició internacional de l'Atlàntida Film Festival -al desembre-. Concretament, el cinema català aterrarà per primer cop en plenitud en un festival de cinema a cinc països europeus (Sèrbia, Grècia, Albània, Romania i Bulgària), que se sumen a Portugal per a la nova edició.

El festival es va inaugurar fa una dècada a Mallorca -on se segueix fent de manera presencial, tot i que aquest any amb menor incidència per la pandèmia- i ara es prepara per a la seva edició internacional, entre l'1 i el 31 de desembre. El certamen fa el salt a nous territoris gràcies a la col·laboració del Programa MEDIA Europa creativa de la Unió Europea.

De la mà de l'Institut Ramon Llull, Atlàntida Film Fest exporta Catalan Focus, una selecció el propòsit és fer visible el talent català més enllà de les nostres fronteres. Així, nou títols catalans tindran l'oportunitat d'arribar a el públic internacional:


- Els dies que vindran (Carles Marqués-Marcet, 2019)
- La mort de Guillem (Carles Marqués-Marcet, 2020)
- La hija de un ladrón (Belén Funes, 2020)
- 7 razones para huir (Esteve Soler, Gerard Quinto, David Torras, 2018)
- Ojos negros (Marta Lallana, Ivet Castillo, 2019)
- La filla d’algú (Marcel Alcántara, Gerard V. Cortés, 2019)
- Suc de Síndria (Irene Moray, 2019)
- Después también (Carla Simón, 2019)
- La última virgen (Bárbara Farré, 2018)