Jollibre, el nou cercle de petits lectors

Santillana engega un projecte en xarxa de literatura infantil i juvenil en català | La col·lecció neix amb 44 llibres i s'adreça a Catalunya, País Valencià i les Illes

Publicat el 28 de juny de 2016 a les 13:45
Actualitzat el 28 de juny de 2016 a les 13:46
La literatura infantil i juvenil té un nou actor en català, i arriba amb la voluntat de ser protagonista. "Fer literatura de qualitat i en català", tal com els mateixos responsables afirmen, és el gran objectiu que s'ha marcat Jollibre, el nou segell de Santillana. Amb ambició, el projecte editorial també reivindica la "literatura compromesa" i el fet d'ajudar a impulsar la lectura dels més menuts de la casa, creant lectors des dels primers anys d'aprenentatge.

Jollibre neix amb un catàleg inicial de 44 títols que inclou referents internacionals, autors i il·lustradors consagrats i nous talents del panorama literari infantil i juvenil. A més, la intenció de l'editorial és ampliar el catàleg amb nous llibres d'autors en llengua catalana. Des de Santillana es té clar que la societat viu "nous temps pel que fa al consum literari" i que l'escenari ha canviat profundament. L'aposta, per tant, és valenta. "Han aparegut noves maneres de llegir, nous suports de lectura i noves maneres de relacionar-se entre lectors".

Al seu torn, aquests lectors comparteixen "un territori comú i un estil de vida i de ser a través dels llibres", afirmen. És des d'aquesta inquietud que neix aquest nou segell, una nova punta de llança que serà una realitat estructural per a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, amb una divisa fundacional que reivindica "la reflexió, la creació i la recreació de nous universos imaginaris". Que reivindica, en últim extrem, el fet de gaudir amb la lectura, sense pressa i amb passió, tal com hauria de ser.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hT3e0zODZCw[/youtube]
Un segell en contacte permanent amb els lectors

El catàleg inclou títols de Roald Dahl, Michael Ende o Gianni Rodari, autors consagrats de la literatura infantil i juvenil catalana, com Maria Carme Roca, Care Santos, Miquel Arguimbau, Jordi Sierra i Fabra o Francesc Miralles. Entre les primeres novetats podem trobar Pere i el llop, d’Ayesha L. Rubio; Els mitjons de l’ogre, de M. Carme Roca; Les fades són calbes, de Cinta Arasa; L’amic de paper, de Caterina Valriu; Doctor, el nostre fill llegeix. És greu?, de Miquel Arguimbau, i Vampira. Ser o no ser. Aquest és el dilema, de Gemma Pasqual i Escrivà.

Tal com informa l'editorial, la llista de títols es continuarà construint progressivament "amb els millors autors del panorama literari en llengua catalana", amb sèries adequades a cada edat, temàtiques i gèneres variats per a lectors diversos, i amb obres d’actualitat "que permetran gaudir de la lectura, apropar-nos a la nostra cultura i reflexionar sobre el món en què vivim". En aquest aspecte, Jollibre assegura que potenciarà "el contacte permanent" amb els lectors i els mediadors (docents, llibreters i família) a través de la seva pàgina web i dels seus perfils en xarxes socials.

En aquesta era de la immediatesa, és imprescindible compartir experiències, recomanacions de lectura i afermar els més menuts de la casa "com a membres actius d’una comunitat lectora". A banda de Jollibre, el projecte de literatura infantil i juvenil de Santillana inclou també el segell global en castellà Loqueleo, que va començar el seu recorregut internacional al final del 2015 a Mèxic, Colòmbia i l’Argentina, i que al llarg d’aquest any completarà la seva presència a 22 països entre l’Amèrica Llatina i l'estat espanyol.
 

Miquel Arguimbau, autor; Gemma Pasqual, assessora del projecte; Pere Macià, director editorial de Santillana; Maite Malagón, director de Jollibre; i Maria Carme Roca a la presentació del nou segell Foto: ACN