
La plantilla dels mitjans de comunicació públics de Manlleu, que s'encarrega de Ràdio Manlleu, elter.net i la revista bianual "El Ter", es redueix de sis a dos treballadors (una treballadora finalitzava el contracte aquest dimecres i ja no s'ha renovat). L'alcalde, Pere Prat, ha explicat que la viabilitat econòmica ha obligat a "reformular-los" per reduir-ne el pressupost. Prat ha volgut deixar clar que "els mitjans no es tanquen tot i que es redueix la plantilla" i "ara s'obre un període de reflexió sobre com hauran de ser".
CCOO i UGT a l'Hospitalet volen salvar llocs de treball
La situació de Manlleu no és nova i es repeteix a d'altres indrets del país i tot apunbta a un efecte en cascada. Els líders a l'Hospitalet dels dos grans sindicats, CCOO i la UGT, han fet arribar una carta a tots els grups demanant que s'ajorni el ple de divendres que ha de votar el tancament de la televisió i la ràdio municipals. Asun Romero, de CCOO, i Joan Barrachina, de la UGT, critiquen l'apagada mediàtica a la segona ciutat de Catalunya, però sobretot volen guanyar temps per poder salvar llocs de treball si aquesta es produeix. Barrachina, que fou el número 15 a la llista del PSC a les passades eleccions locals, ha declarat que entén que "cal prioritzar" en els pressupostos però no que "es faci fora gent a la brava".
L'alcaldessa de l'Hospitalet, la socialista Núria Marín, ha escoltat les queixes i ha decidit ajornar el tancament de la ràdio municipal. De moment, el tancament de la televisió continua endavant. ICV havia advertit Marín que el tancament dels mitjans públics suposava el trencament del pacte de govern entre les dues formacions.
Mataró fa neteja als ens públics
Els municipis pateixen una crisi que els està duent a adoptar tot tipus d'accions per reduir els costos. El tancament o reducció de plantilles de mitjans n'és una. Una altra és la de de Matar. L'Ajuntament del Maresme preveu impulsar l'any 2012 una reestructuració de les empreses del grup PUMSA -PUMSA, Prohabitatge, i Gintra-, encarregades de la gestió urbanística, de l'habitatge i del trànsit de la ciutat. El pla suposa suprimir entre 20 i 25 llocs de treball, un 50% de l'actual plantilla. El gerent de PUMSA, César Fernández, ho justifica per una "baixada notable" de l'activitat.
11è aniversari agredolç del romànic de la Vall de Boí
El romànic de la Vall de Boí ha celebrat l'11è aniversari de la declaració de Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO. Aquesta festa té un caràcter agredolç per la gent de la Vall donat que fa pocs dies el Consorci del Romànic va anunciar un ERO. Aquest fet suposarà l'acomiadament de set persones de les dotze que hi treballen. Les treballadores del Consorci han explicat que s'han ofert a treballar i seguir fent les visites a les esglésies gratuïtament fins que es solucioni la situació. Aquesta proposta no ha estat escoltada. La setmana vinent és farà efectiva la reducció de plantilla fet que suposarà una reordenació d'horaris d'obertura a les sis esglésies.
Ferrocarrils es planteja treure freqüències al Baix Llobregat en hores vall
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) estudia donar un ús turístic al funicular de Gelida i substituir el recorregut actual amb un servei d'autobús, i suprimir algunes freqüències de la línia del Baix Llobregat en hores vall. Així ho ha explicat aquest dimecres en una atenció als mitjans el president de la companyia, Enric Ticó, que ha comentat que les mesures estan ben estudiades i que espera "guanyar usuaris". A més, FGC també proposa tancar el telefèric d'Olesa tant aviat com sigui possible per reduir despeses. Mentrestant, la direcció de l'empresa negocia l'aplicació d'aquestes mesures amb els sindicats dels treballadors. Es calcula que l'estalvi total serà de 4,5 MEUR anuals.