La Fira de Música al Carrer de Vila-seca tanca amb rècords

Augmenta el nombre d'espectadors i de programadors assistents a la tretzena edició

Publicat el 13 de maig de 2012 a les 17:57
La Fira de Música al Carrer de Vila-seca (Tarragonès) tanca aquest diumenge a la nit la 13a edició amb més de 20.000 espectadors i 250 professionals. Són xifres de rècord per a un festival que es consolida com un dels principals aparadors de les bandes musicals emergents del país. En total s'han programat prop de mig centenar de concerts, entre els quals han brillat artistes novells i altres de consolidats com ara Txarango, Albert Pla, Pegasvs, Joe Crepúsculo, Ferran Palau, Maria Coma o Natxo Tarrés. Entre les novetats d'aquest any ha destacat la posada en marxa d'una targeta de fidelització per al públic i la incorporació d'un comissariat que ha assessorat en les tasques d'organització de la fira.
 
El director artístic de la Fira de Música al Carrer de Vila-seca, Kike Bela, ha assegurat que la cinquantena de grups participants han deixat satisfets tant als espectadors com als programadors i crítics que han visitat la mostra. La 13a edició ha batut tots els rècords d'afluència amb més de 20.000 espectadors -la majoria del territori i de la resta de Catalunya- i uns 250 professionals entre programadors, crítics, segells discogràfics i altres agents del sector.
 
L'organització ha celebrat que, a diferència de les dues últimes edicions, la pluja ha donat un respir a la fira i s'han pogut portar a terme tots els concerts previstos, en una edició renovada gràcies a la col·laboració en la programació de tres comissaris que han aconseguit dotar-la d'una nova personalitat, apropant-la cap al risc creatiu, les noves tendències i el pop mesclat amb altres estils. L'objectiu del certamen no és altre que esdevenir una plataforma per a molts grups emergents i en l'espai de trobada entre creadors i productors de tots els Països Catalans. 
 
Pels sis escenaris de la programació hi hauran passat prop de mig centenar de grups i 250 músics que han fet vibrar el públic assistent. Algunes de les propostes més aplaudides han estat la sofisticada mescla de pop de Maria Coma amb la música contemporània del quartet de corda Quartet Brossa, o l'espectacle de jazz amb swing i el teatre de La Hermana Pequeña. També s'han pogut veure les propostes dels grups de folk de Paul Fuster o de Ferran Palau. 
 
En paral·lel també s'ha presentat el nou cicle de concerts en format original anomenat Tantrum, dedicat a les noves discogràfiques alternatives catalanes. Representants de discogràfiques com el Genio Equivocado, la Castanya, Famèlic, The Indian Runners, Discos la Gàbia o Danger Hill han presentat grups seus com ara La Ruinas, Renaldo & Clara, L'Hereu Escampa, La Sentina, Samitier o Rik van den Bosch. El públic familiar també va poder gaudir dissabte de l'estrena en concert d'Esperit, un concert original i divertit protagonitzat pel polifacètic multinstrumentista Mau Boada. 
 
Un dels plats forts d'aquesta edició, però, ha estat el concert en directe d'Albert Pla amb Diego Cortés, en què s'han pogut escoltar els seus grans èxits amb rumba i ritme. També han destacat els concerts de Txarango, un projecte de nova fusió catalana, i Natxo Tarrés & the Wireless, grup liderat pel cantant de Gossos amb membres de Macaco, que han interpretat tot un set de versions de Bob Marley. 
 
La Fira de Música al Carrer també ha programat en aquesta edició propostes de risc, com ara el projecte de Joe Crepúsculo, que ha presentat nou disc, i s'han escoltat el post rockmetal de Golíat o les complexes composicions instrumentals d'Eh!, amb ressons de bandes sonores inquietants, o la innovadora banda de Joseba Irazoki. 
 
D'entre les novetats alternatives i propostes emergents en català han destacat propostes com les de Pegasvs -que desenvolupa una mescla de krautrock, indie fosc amb electrònica-, les Sueques -grup femení molt emergent que conjuga el punk del 77 amb el pop més fresc-, o Mates Mates, una banda que proposa cançons realment creatives i innovadores, tot fusionant el post hardcore amb músiques de l'est i el pop, entre d'altres.
 
Pel que fa a les novetats d'organització, també ha tingut bona acollida la posada en marxa d'una nova targeta de fidelització per al públic amb un preu de dos euros retornables al final de la fira. La tarja ha permès tenir accés a un espai de programació professional, conèixer de primera mà tècnics especialitzats del sector i treballar amb el públic expert. La seva adquisició també permetrà obtenir descomptes de cara a altres festivals similars, com ara el Palmfest.