L'origen de tot cal buscar-ho en la inquietud de la Cobla Sant Jordi, que, més enllà d’aplecs i danses tradicionals, volien treballar amb alguna cosa que sortís de la dansa tradicional. Després de transmetre aquesta inquietud a l’Ajuntament de Barcelona, de seguida es van posar en contacte amb el Mercat de les Flors, que van proposar de fer el singular “maridatge” amb Kulbik. La trobada creativa posterior va ser ja a Manresa, en ple “laboratori” de quatre dies, i amb la premissa de fer música de cobla sense nous arranjaments.
La fusió de dues cultures diferents
El resultat és una fusió de dues cultures molt diferents, amb un repertori especial que mostra sardanes del segle XIX, de Pep Ventura, o Les quatres miniatures, de Manuel Oltra, mort recentment. Justament, el “mestre” era el director honorífic de la Cobla Sant Jordi i esperava amb “total confiança” el resultat de l’experiència, que serà servida com a un homenatge pòstum a la seva figura.
El fil conductor d'In Somni és en Danny, que no pot dormir. Està esgotat, però el cap li va a mil, enllaçant loops pel seu compte, donant voltes i voltes, com fan els plats sota els seus dits a les noctàmbules sessions interminables. Entreobre els ulls i distingeix en la penombra la col·lecció de ninotets encaixats entre centenars de discs ratllats de tant scratching. L'espectacle que es serveix de l’imaginari oníric per recrear un univers visual i sonor al voltant de la música electrònica i el so de la cobla en una posada en escena “dinàmica i versàtil”.

Roda de premsa de presentació d'«In Somni», al Mercat de les Flors de Barcelona Foto: E.Pl./ND