L’obra és un recull de cartells de pel·lícules vintage, pràcticament desconegudes, que el director danès ha volgut rescatar. De fet, ell ha fet la selecció dels pòsters. Jones s’ha encarregat del text i Fenton de l’edició de les imatges. "Vam decidir fer el llibre més car de la història", ha explicat el cineasta. Produir-ne prop de quatre mil còpies ha costat 100.000 dòlars. I és que Winding volia que The Act of Seeing, fos una obra única i per a col·leccionistes, com ell.
Tots els cartells van acompanyats de text, escrit per Jones. "Tot i que l’Alan és crític volíem que el llibre fos molt informatiu i deixés de banda l’opinió. L’Alan va estar treballant durant molt de temps recopilant documentació i ha sabut explicar-la des d’un punt de vista molt poètic", ha detallat Winding.
"Tinc un ego molt gran"
Winding, que ha fet riure la sala més d’una vegada amb el seu sarcasme, ha confessat sense embuts que li agrada rebre premis perquè li apuja l’ego i el seu és molt gran, ha assegurat. Aquest any el Festival de Cinema de Sitges li ha entregat el Premi Màquina del Temps en reconeixement a la seva trajectòria.
Una carrera cinematogràfica que continuarà sumant títols. "Després de rebre el premi vaig decidir que volia fer 20 pel·lícules més", ha dit el director, que ha explicat que el reconeixement, sovint, és un al·licient necessari per seguir creant.
Després de la roda de premsa ha estat ell, juntament amb Jones, qui ha premiat els fans amb autògrafs i fotografies a l'estand de l'Fnac.

Nicolas Winding Refn i Alan Jones, a l'estand de l'Fnac, aquest dissabte al matí Foto: Adrià Costa