El nou El Molino emularà «un club dels anys 30» i s'hi podrà sopar durant les actuacions

Els gestors que recuperaran l'activitat d'una sala icònica del Paral·lel abandonada durant una dècada, adquirida recentment per l'Ajuntament de Barcelona, anuncien que hi haurà sobretot música, però també comèdia i punxadiscos habitualment

El Molino, al Paral·lel de Barcelona
El Molino, al Paral·lel de Barcelona | Hugo Fernández Alcaraz
16 de setembre de 2024, 11:58
Actualitzat: 13:35h

La reobertura de la sala El Molino, a l'avinguda del Paral·lel de Barcelona, ja té tots els ingredients sobre la taula. Es farà el 27 d'octubre i, a partir de llavors, programarà concerts cinc dies a la setmana -de dimecres a diumenge- prioritzant músiques com el jazz, la cançó d'autor o el flamenc "en un format molt pròxim". Així ho ha establert Jordi Herreruela, director de Barcelona Events Musicals, l'empresa organitzadora del Festival Cruïlla i també guanyadora de la nova gestió d'aquesta icònica sala del Paral·lel. Cada dia es faran diverses actuacions que aniran des dels "15 o 18 euros" de les entrades més barates als "50 euros" dels passis més cotitzats, s'ha explicat a la roda de premsa de presentació del nou espai. A més, El Molino vol recuperar l'esperit "dels clubs dels anys 30" -com el Cotton Club- amb la inauguració d'una sala "on es podrà sopar i on es podrà beure, tot i que soni a sacrilegi", ha apuntat Herreruela.

Tant el director de Barcelona Events Musicals com l'home que dirigirà el dia a dia de la sala, Víctor Partido, han apuntat que caldrà "educar" tant al públic com als artistes en aquesta combinació de les actuacions i el menjar, en un establiment on regnarà les cadires al voltant de taules i els sofàs. "La gent no vindrà a gaudir d'un concert amb cadires arrenglerades", ha insistit Herreruela. "A Barcelona ara mateix no existeix aquesta oferta", ha comentat també, sobre un projecte que barrejarà la cuina amb la cocteleria. 

El Molino, que va ser adquirit per l'Ajuntament de Barcelona en l'anterior mandat per poc més de sis milions d'euros, ja es va projectar com el punt d'acollida de músiques que darrerament a la capital catalana han quedat arraconades d'espais. En aquest sentit, el regidor de Cultura municipal, Xavier Marcé, ha recordat exemples com el recent crit d'alerta del local de jazz Milano, a la ronda Universitat. La idea, a més, és "revitalitzar la part baixa o part mar del Paral·lel", ha reivindicat l'alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, tot anunciant també el compromís definitiu per recuperar el malaguanyat Teatre Arnau amb unes obres que haurien de començar el primer trimestre del 2025. 

Aquest mateix dilluns ja es posarà en marxa la venda d'entrades del mes de novembre i la programació inicial compta amb noms reconeguts de l'àmbit musical com Donald Harrison, Eliane Elias o Bil Frisell, ha destacat Partido, entre diversos artistes que ja tenen confirmada la seva presència a El Molino. A banda, també està hi hauran monòlegs i està previst posar en marxa altres activitats com un podcast en col·laboració amb el teatre Victòria, acollir unes jornades de debat legal sobre música i intel·ligència artificial o l'atracció d'escoles de música. Hi ha idees afegides, a més, que es belluguen de cara al futur: "Ens encantaria obrir altres espais que no esteu veien ara per fer treball intern amb músics o fer-hi listening parties", ha rematat Jordi Herreruela.

D'entrada, els concerts començaran cada dia a les 20h i quan acabi el primer passi es buidarà la sala per tornar a acollir una altra tongada de visitants de cara a la segona actuació del dia. Els punxadiscos seran els encarregats d'acabar les jornades que entraran a la matinada.