El boca-orella va fer la resta de la feina. Cinquè llibre de ficció en català més venut del darrer Sant Jordi i un gran "best-seller" a França, els lectors han anat augmentant a mida que la història s'escampava i els atrapava, seduïts pel dolor de la pèrdua i per l'esquinç que provoca l'absència. Escrita de manera vigorosa, Busquets va començar a la novel·la pocs mesos després de la mort de la seva mare, l’editora i també escriptora Esther Tusquets.

Coberta de la versió catalana
De l'èxit literari a la pantalla cinematogràfica
Confirmant alguns dels millors auguris provinents del seu èxit –inesperat i força inèdit, per tractar-se d'una autora desconeguda– a Frankfurt, aquests darrers dies s'ha confirmat que També això passarà tindrà una versió cinematogràfica. El director i productor argentí Daniel Burman, autor d'El abrazo partido (Gran Premi del Jurat del Festival Internacional de Cinema de Berlín, 2003) i El nido vacío (2008), n’ha adquirit els drets d’adaptació a través de l’agència literària Pontas. Encara sense director, el productor s’ha mostrat encantat amb el projecte i convençut que el resultat serà "una gran pel·lícula".
El llibre explica com la Blanca ha complert quaranta anys i acaba de perdre la seva mare. Per alleugerir el seu dolor i confusió torna a Cadaqués, el petit poble a la costa dels estius de la seva infància, acompanyada dels seus dos fills, els dos ex-marits i dues de les seves millors amigues, i planeja poder veure’s amb el seu amant casat. Envoltada de les persones que més estima, Blanca passa l’estiu intentant entendre el que realment significa ser feliç i viure a la seva manera, el que a la seva mare li hagués agradat que fes.