El secretari general d'UGT de Catalunya i de la UGT confederal, Josep Maria Àlvarez, s'ha acomiadat aquest dimecres com a principal dirigent del sindicat català durant la primera jornada del XV congrés nacional, i ha demanat als futurs dirigents de l'organització que mantinguin el paper de "pont" entre Catalunya i Espanya.
Ho ha dit durant una llarga intervenció de gairebé una hora i mitja per presentar l'informe de gestió del secretariat nacional de Catalunya, on ha aprofitat per acomiadar-se dels membres del sindicat després de 26 anys al capdavant de l'organització.
Àlvarez ha defensat que els sindicats són "la millor garantia de cohesió, igualtat i de mantenir ponts" entre Catalunya i Espanya, i ha demanat a la UGT de Catalunya seguir en la mateixa direcció que fins ara, de defensar el dret a decidir dels catalans, que ha insistit que no equival a defensar la independència.
En aquest sentit, ha criticat les veus que han volgut introduir el conflicte dins del sindicat referint-se a aquesta qüestió, i ha dit sentir-se "molt orgullós" del paper que han seguit. "Nosaltres podríem haver fet altres coses, fins i tot podríem haver fet el que a alguns sembla que els hagués agradat, que és suïcidar-nos i dividir el sindicat. Però no ho hem fet, i us animo a no fer-ho, ni ara ni mai", ha sostingut Àlvarez, que ha demanat seguir fent pedagogia sobre l'origen d'aquesta reivindicació.
Reivindicacions
Àlvarez ha criticat les polítiques d'austeritat a la Unió Europea, que ha assegurat que han suposat l'empobriment de les classes treballadores i populars, i ha reclamat un altre cop la derogació de la reforma laboral. S'ha referit a l'escàndol dels "papers de Panamà", i ha assegurat que els paradisos fiscals existeixen perquè la globalització s'ha fet "exclusivament pensant en els interessos dels poderosos". Alhora, ha reivindicat que la UE impulsi polítiques fiscals comunes.
El dirigent ugetista ha insistit a criticar la "campanya brutal contra el sindicalisme de classe" dels últims anys a Espanya, i ha recordat que els drets actuals dels treballadors existeixen gràcies a la lluita del moviment sindical en les últimes dècades.
"No estic avergonyit"
Àlvarez ha sostingut que no està "avergonyit" de portar 26 anys com a secretari general d'UGT de Catalunya, sinó que se sent molt orgullós d'haver dirigit el sindicat amb un nivell de consens altíssim.
Durant el seu mandat, ha recordat, el sindicat ha passat de tenir 30.000 afiliats el 1990 a més de 150.000, i ha recordat que fa 26 anys UGT tenia un 20% de representació de delegats a Catalunya, mentre que ara està entorn al 40%.
Àlvarez s'acomiada de la UGT catalana exalçant el paper de «pont» amb Espanya
Reivindica la seva gestió en els 26 anys com a secretari general i destaca que s'han quintuplicat els afiliats des de 1990
ARA A PORTADA
Publicat el 06 d’abril de 2016 a les 13:30
Et pot interessar
-
Economia Trump anuncia aranzels del 30% per a la Unió Europea a partir de l'1 d'agost
-
Economia «Al procés li va faltar tenir un projecte de país»
-
Economia Els fills d'Isak Andic assumeixen oficialment la propietat del llegat empresarial del seu pare
-
Economia El Port de Barcelona continua creixent: la terminal BEST podrà emmagatzemar un 25% més de contenidors
-
Economia Brussel·les obrirà un procediment d'infracció a Espanya per obstaculitzar l'opa al Sabadell
-
Economia Cirsa debuta a borsa de la mà de 250 inversors internacionals: «Estem preparats per fer aquest pas»