És possible, però, que alguns i algunes de vosaltres ja tingueu aquests diners, però per tots aquells i aquelles que no, sigueu pacients. Fins al 30 de desembre tenen temps per ingressar-los. Però també hi ha una altra data límit, el 6 de novembre. Dilluns que ve, totes aquelles persones que deguin diners a Hisenda els hauran d'abonar, no més tard.
[noticiadiari]2/264382[/noticiadiari]
Ho hauran de fer sempre que decidissin fraccionar el deute en dos pagaments. I atenció, perquè si el primer pagament es va fer domiciliant el rebut, en el segon, Hisenda traurà els diners directament del compte bancari. En canvi, si es va fer a través d'una transferència, app o per qualsevol altre mitjà, et tocarà estar pendent de pagar-lo tu mateix.
Tal com estableix la normativa de l'IRPF, el segon termini de la declaració de la renda es paga quatre mesos més tard d'haver presentat la sol·licitud. Aquest segon pagament correspon al 40% de la quantitat total, ja que al primer ja es va haver d'abonar el 60% restant. Si no sabies que podies dividir el pagament i ho vols fer per a la pròxima, l'únic que has de fer és omplir el document de la declaració, el d'ingrés o a la devolució.
Un servei pràcticament desconegut
L'Agència Tributària té un servei a la seva app per demanar ajornaments, consultar o pagar deutes sense limitacions d'horaris. En aquest espai, l'usuari o usuària pot demanar ajornaments totals o parcials, consultar l'estat dels seus deutes i fins i tot obtenir un certificat sobre si s'està al corrent de deutes o si es fan els ingressos corresponents. Tot, de forma pràcticament instantània.[noticiadiari]2/261792[/noticiadiari]
També pot arribar a ser immediata la resposta de l'Agència Tributària quan demanem un ajornament. En la majoria dels casos, els expedients es resolen en qüestió de segons i, a més a més, si el sol·licitant està subscrit al sistema d'avisos de la mateixa Agència, rebrà una alerta amb la resolució a través d'una notificació push a l'aplicació, per mail o SMS.
[plantillavirals]