Denuncien l'acomiadament encobert del 50% del personal de manteniment del Tibidabo

Tibidabo (PATSA), COPISA (CPI) i SPIE han subrogat parcialment el servei de manteniment deixant la plantilla debilitada, segons UGT.

Publicat el 02 d’agost de 2010 a les 15:52
tibidabo

La UGT de Catalunya ha denunciat davant de els Jutjats Socials les empreses Tibidabo (PATSA), COPISA (CPI) I SPIE, acusant-les de subrogar parcialment dels serveis de manteniment del parc d’atraccions. Segons el sindicat, aquesta subrogació "ha comportat l’acomiadament encobert de 7 treballadors, el 50% de la plantilla dedicada a dur a terme aquesta tasca dins el Parc".

UGT afirma que "els treballadors afectats han quedat en un limb jurídic i cap empresa es vol responsabilitzar de la seva situació". Segons ha difòs el sindicat en un comunicat "el passat dia 1 de juliol, el vigilant del Parc ja va impedir-los l’entrada a les instal·lacions del tibidabo, al·legant que seguia les ordres directes del cap de seguretat i manteniment de PATSA".

Així mateix el sindicat creu que "amb aquesta subrogació parcial, l’actual plantilla dedicada a aquestes tasques pot haver quedat encara més debilitada, i desconeix quina actitud adoptarà l’empresa davant d’aquesta falta de personal".

Precarietat laboral al Parc d'atraccions

En el mateix comunicat, "fins a l'1 de juliol, els efectius que treballaven en el manteniment del parc d’atraccions eren del tot insuficients". El sindicat assegura que "espeicalment durant els mesos de temporada alta (de 2ª quinzena de juny fins 1ª quinzena de setembre) els mecànics i els elèctrics, s’han vist sotmesos a uns horaris inacceptables, amb jornades de guàrdia que s’allargaven fins a catorze hores o més, i durant set (i de vegades fins i tot deu) dies consecutius. Tampoc els permetien fer les dotze hores de descans (el període mínim obligatori entre jornada i jornada), tot amb la connivència de Tibidabo".

Així mateix segons UGT "la precarietat també afectava el personal que realitza treballs en alçada, o dedicat a aixecar i moure material pesant, que havia de treballar en solitari, sense cap ajudant,  tot posant en risc la pròpia integritat. L’alternativa era demanar com a “favor” l’ajut a d’altres companys que s'ocupen d'altres funcions, o bé deixar de fer les tasques corresponents als seus llocs de treball".

La UGT creu que els criteris de PATSA per a la concessió dels contractes a les empreses es basen exclusivament en "raons econòmiques, sense valorar l’eficàcia i l’eficiència dels serveis contractats, ni la repercussió que puguin tenir sobre el personal de manteniment del parc". Els representants sindicals de la UGT al parc afirmen "que el superàvit de Tibidabo prové, en part, d’exprimir a qualsevol preu les empreses subcontractades i el seu personal".