Els preus dels aliments han baixat un 12% durant la 'pujada del gener', segons COAG, UCE i Ceaccu

Publicat el 03 de febrer de 2009 a les 11:55
En el cas de la mongeta verda, amb un marge molt reduït (17%), les organitzacions de pagesos i consumidors han explicat que el preu en destí recull també el preu del producte importat i han precisat que el 70% de la mongeta verda que es consumeix a Espanya és del Marroc.
   L'índex de preus en origen i destí dels aliments, que mostra l'evolució mensual de 25 aliments bàsics de la dieta espanyola, és una iniciativa emmarcada en un acord de col·laboració signat entre COAG, UCE i Ceaccu el 2006, amb l'objectiu d'establir estratègies conjuntes que "acabin amb el desequilibri al mercat de productes agraris, dominat per la gran distribució comercial".
   Les tres organitzacions aposten per un mercat agrari "transparent", en què els pagesos rebin preus justos pels seus productes i els consumidors puguin adquirir-los a preus raonables i assequibles.