Els treballadors d'Antex d'Anglès accepten indemnitzacions de 35 dies i mig per any treballat

Publicat el 26 de novembre de 2008 a les 17:35
L'ERO que va presentar el grup afectava 97 persones dels centres productius d'Igualada, Anglès i Lliçà de Vall (Vallès Oriental). A Anglès, la direcció preveia retallar 44 llocs de treball a conseqüència de la davallada de comandes arran de la crisi del sector de l'automòbil. Segons ha explicat el president del comitè d'empresa, però, al final els llocs de treball que s'hauran de retallar per llista seran dinou.

'La resta es cobriran amb prejubilacions, baixes voluntàries, canvis de treballadors de centres de producció –alguns han acceptat anar a la planta de Lliçà- o bé canvis d'empresa', ha assegurat Vilamitjana. Un cop l'assemblea de treballadors ha ratificat les indemnitzacions, el comitè d'empresa signarà l'acord referit a la fàbrica d'Anglès el dimarts vinent a Barcelona.

De totes maneres, fins dilluns que ve, si algun treballador que no es trobi a la llista està interessat a acollir-se a l'ERO, ho podrà fer. Això reduirà el número de membres de la plantilla que hauran de marxar de manera forçada.

Es preveu que els primers acomiadaments es facin efectius durant la primera quinzena de desembre. Aquest dijous, la proposta d'indemnitzacions es votarà a la planta que el grup té a Igualada.

Reflex de la crisi de l'automoció

L'ERO, que es va entrar al Departament de Treball el passat 22 d'octubre, és un reflex de la crisi de l'automoció i la davallada de vendes de cotxes, que ha passat factura al grup tèxtil. Antex, dedicat a la fabricació de fil de polièster per a automoció, i un dels grups que va saber resistir millor l'embat de la crisi al tèxtil, es va veure obligat a prescindir de part de la seva plantilla per garantir la viabilitat del grup.

L'expedient afecta les diferents plantes que el grup té arreu de Catalunya. A Igualada, on la plantilla està formada per uns 130 treballadors, el grup en prescindirà de 50. A Anglès hi ha la seu administrativa i a les diferents plantes hi treballen 300 persones. I finalment, a Lliçà de Vall, amb una plantilla d'una vuitantena de persones, la retallada afectarà tres treballadors. Abans de presentar l'ERO, el grup Antex havia intentat fer front a la crisi retallant contractes temporals i prescindint del personal que no estava en situació indefinida.