Els majoristes de Mercabarna preveuen incrementar les vendes de calçots entre un 10% i un 15% aquesta temporada i arribar als tretze milions d'unitats comercialitzades. Unes xifres que s'expliquen per la quantitat i qualitat del producte en una temporada que els majoristes defineixen com a "molt bona" i per la creixent demanda del sector de la restauració que enguany creixerà un 25%.
De fet, s'espera que la producció de calçots augmenti un 25% respecte a la temporada anterior. Del total de calçots, un 60% provenen de les comarques de Tarragona, d'on prové el calçot certificat, i la resta bàsicament del Baix Llobregat.
Amb l'objectiu de promoure el consum de calçots a les llars catalanes durant tota la temporada i no només en les tradicionals calçotades, AGEM, amb la col·laboració del Gremi Provincial de detallistes de Fruites i Hortalisses de Barcelona, han impulsat la campanya "Temps de calçots, també a casa". Durant la campanya es lliuraran 40.000 targetons amb tres senzilles receptes fetes amb calçots a fruiteries i mercats. Les receptes són bunyols de calçots, calçots amb tempura i calçots al forn.
Mercabarna preveu vendre tretze milions de calçots aquesta temporada, un 15% més que l'any passat
Les bones xifres s'expliquen per l'abundància i qualitat del producte i per la creixent demanda del sector de la restauració
ARA A PORTADA
Publicat el 15 de febrer de 2016 a les 08:13
Et pot interessar
-
Economia La patronal d'El Corte Inglés, Ikea i Carrefour demana 16.000 immigrants per cobrir vacants
-
Economia Canvi de tendència del turisme a Catalunya: venen més visitants, però s'hi queden menys nits
-
Economia Les «kellys» es concentren davant el Palau de la Generalitat per exigir «empatia» en plena temporada alta
-
Economia Els treballadors de l'hostaleria es revolten en ple estiu: «Ja n'hi ha prou d'esclavitud»
-
Economia Els vins catalans no s'escapen dels aranzels de Trump
-
Economia Les exportacions repunten i avancen un 7,2% al juny a Catalunya en ple debat pels aranzels