Els supòsits previstos en els exàmens d'estrès als que el Comitè Europeu de Supervisors Bancaris (CEBS) s'ha sotmès a 91 entitats del Vell Continent "no són prou realistes", segons l'economista Nouriel Roubini. "Els supòsits assumits sobre el creixement econòmic i el risc sobirà no són prou realistes", va assenyalar l'expert, conegut popularment com el 'Dr Malastrugança ", que, en declaracions a la cadena nord-americana CNBC, va assenyalar que les proves no incorporaven la possibilitat d'un 'default' entre els estats membres en analitzar les carteres de deute sobirana de la banca europea.
En aquest sentit, l'economista va indicar que, mentre els exàmens permeten amb relativa facilitat comprovar l'exposició dels bancs espanyols, "no es pot dir el mateix sobre els bancs alemanys".
Falta de transparència alemanya
De fet, sis dels catorze bancs alemanys que van participar en les proves d'esforç no van complir amb el compromís de donar tota la informació als supervisors, particularment en l'apartat a les seves respectives carteres de deute sobirana, segons afirma el diari 'Financial Times '.
En concret, el rotatiu afirma que Deutsche Bank, Postbank, Hypo Real Estate, DZ, WGZ, i Landesbank Berlin no van proporcionar els detalls previstos respecte a la seva exposició al deute sobirana, encara que Postbank va revelar algunes de les informacions posteriorment, mentre que el resta de les 91 entitats que van participar en l'examen de solvència si complir amb aquest requisit.