No passa res, i és aplicable el vell principi, canviat amb proselitisme de tres és companyia, i quatre multitud. Així ho han resolt avui els Consells d’Administració de les caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa. El sanedrí de les tres entitats han aprovat el nou Pla d’Integració, un dels documents bàsics més importants del projecte de fusió que duen a terme les tres entitats.
Ara el Pla serà tramès al Banc d’Espanya per ser sotmès als propers dies a l’aprovació de la seva Comissió Executiva. Les tres entitats han emès un comunicat conjunt de confirmació del procediment.
Des de juliol de 2009, de tres a quatre i un altre cop a tres
El juliol del 2009 es feia pública la primera iniciativa de fusió de caixes catalanes, que coincidia amb l’anunci de la creació del FROB, concebut per donar suport financer a projectes sòlids i viables de concentració. Amb aquest instrument, el Ministeri d’Economia i el Banc d’Espanya impulsaven la reestructuració del sistema financer, i en especial el sector de caixes d’estalvis. Una reordenació, que segons els comunicat difós era "necessària davant el nou escenari econòmic i financer, que requereix d’entitats més dimensionades i amb major eficiència per poder competir millor en un economia en crisi de recuperació lenta, i poder accedir més fàcilment a l’obtenció de recursos en els mercats internacionals".
De bon principi, les caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa van ser les que van prendre la iniciativa i van iniciar les primeres passes de cara a la integració. Des del primer moment, Generalitat de Catalunya i al Banc d’Espanya van donar ple suport al projecte, que va ser considerat com un model de referència en la reestructuració del sistema financer espanyol.
Després de diverses setmanes de treball entre les tres caixes, Caixa Girona va trucar a la porta, i finalment, s’hi va incorporar el setembre del 2009. D’aquesta manera, el projecte es va ampliar a quatre entitats, les quals han estat treballant intensament en el desenvolupament de la integració per part dels equips de direcció i de tècnics en una quinzena de meses de treball sectorials dels diferents àmbits de gestió.
Després de sis mesos de treball conjunt, i amb tota la documentació bàsica elaborada i acordada, el Consell d’Administració de Caixa Girona va decidir el passat 9 de març retirar-se de la fusió. Un nou punt de partida que ha obligat Caixa Manlleu, Caixa Sabadell i Caixa Terrassa ha refer el projecte d'integració en una setmana. Un pla ha estat aprovat unànimement pels Consells d’Administració de les tres caixes, en reunions celebrades entre els dies 22 i 23 de març.