L'Athletic demana a la seva afició que no xiuli l'himne d'Espanya

El club basc assegura que "és una oportunitat per a la convivència", així com una mostra d'"educació, civisme i tolerància que transcendeix altres qüestions o reivindicacions"

Els aficionats de l'Athletic Club, a San Mamés
Els aficionats de l'Athletic Club, a San Mamés | Athletic Club
Redacció
06 d'abril de 2024, 10:36

Decisió insòlita de l'Athletic. En un comunicat emès aquest mateix divendres a la nit el club basc ha demanat a la seva afició que no xiuli l'himne d'Espanya, en el que ja és tota una tradició de les últimes finals de la competició. L'Athletic ha defensat una final amb el "màxim respecte".

Per això precisament, en aquesta ocasió i per primera vegada a la seva història, s'ha volgut avançar a aquells moments de tensió previs als partits en què l'afició xiula la melodia en presència del rei i ha demanat "ser respectuosos". Aquest és el comunicat íntegre:

Per una final amb el màxim respecte

L'Athletic Club sol·licita abstenir-se de realitzar actes o manifestacions que es puguin considerar una falta de respecte, inclòs el moment de l'himne previ. El respecte és un dels principis fonamentals de l'Athletic Club. Som una institució que s'enorgulleix de tenir una identitat única al futbol, #MadeInEuskalHerria #UniqueInTheWorld.

Per això, no només confiem sinó que estem segurs de la perfecta convivència i bon tarannà entre la nostra afició amb els seguidors del Mallorca i la ciutat de Sevilla que ens acull, però també dins La Cartuja, amb els nostres rivals, amb l'equip arbitral i amb totes les persones presents.

En coherència amb la nostra reivindicació del respecte, l'esportivitat i la diversitat com a valors propis de l'entitat, l'Athletic Club sol·licita a la seva afició que a la final de Copa que es disputa aquest dissabte s'abstingui de fer actes o manifestacions que puguin ser considerades com una falta de respecte, inclòs en el moment que soni l'himne previ. El respecte a qualsevol símbol o himne en competicions esportives, i els mundials de futbol, el rugbi o l'olimpisme són els millors exemples, suposa una mostra d'educació, civisme i tolerància que transcendeix altres qüestions o reivindicacions.

La gran cita copera entre l'Athletic Club i el Mallorca és una oportunitat per a la convivència entre dues grans aficions fora i dins del camp. Els futbolistes de tots dos clubs van donar un bon exemple d'esportivitat i respecte amb missatges compartits en català i basc. "Kopako finala festa bat dona". "Una final de Copa és una festa".