
La jugadora del KH-7 BM Granollers, Laura Steinbach, en un partit recent. Foto: Xavi Solanas
L’anomenada candidatura del Mediterrani, encapçalada per Granollers i que també compta amb Barcelona, Lleida, Tarragona, Badalona així com Castelló de la Plana, s'ha imposat a l'opció d'Hongria, l'altra que havia arribat a la final.
Durant la presentació s'han destacat la "passió" que aquestes ciutats tenen per l'esport i com volen que l'handbol femení "tingui tot el reconeixement que es mereix" i que els noies "puguin viure un esdeveniment tan important com és un mundial". La candidatura vol un mundial global "per propagar els valors de l'esport i augmentar els seus practicants".
El Mundial el jugaran 24 equips, distribuïts en 4 grups. Es jugarà en sis pavellons: el Palau d'Esports de Granollers, amb capacitat per 5.200 espectadors; el nou Palau Blaugrana, amb 12.000 seients; el Barris Nord de Lleida, per 5.500; el nou Palau d'Esports de Tarragona, que està previst que tingui uns 5.000 seients; i el Pavelló Ciutat de Castelló, que podrà acollir 5.200 persones. És el primer cop que l'estat espanyol organitza un mundial femení d'aquest esport.

El Palau d'Esports de Granollers, durant un partit del Mundial d'Handbol masculí del 2013 Foto: @granollers
Durant la presentació s'ha destacat les bones connexions amb què compta la candidatura amb qualsevol punt del món i el pes que té el turisme, un fet que permetria acollir sense problemes a jugadores, tècnics i públic que assisteixi al mundial.
També s'ha destacat el ple suport institucional a aquest esdeveniment: des de tots els alcaldes implicats fins al president de la Generalitat, Carles Puigdemont. A més, s'ha recordat l'experiència en organitzar o acollir esdeveniments d'aquest tipus: en el cas de Granollers, les Olimpíades de 1992 o el Mundial d'Handbol masculí del 2013.