Els Lakers retiren el 16 de Pau Gasol

El de Sant Boi rep un sentit homenatge de la franquícia amb la que va guanyar 2 campionats de l'NBA, abraçat per la seva família i el record de Kobe Bryant

Gasol, aquesta matinada
Gasol, aquesta matinada | NBA
08 de març del 2023
Actualitzat a les 9:28h
El número 16 de Pau Gasol ja és etern al sostre de l'estadi de Los Angeles Lakers. La franquícia californiana de l'NBA ha homenatjat el de Sant Boi aquesta passada matinada amb un dels homenatges més importants que es pot fer en el món del bàsquet: retirar el seu número per sempre. Cap altre jugador dels Lakers es podrà posar mai més el número 16 que tantes alegries va donar als aficionats de l'equip, tant a Los Angeles com a la resta del món. Especialment a Catalunya, i és que Pau Gasol és, per ara, el millor jugador català de la història. 
  En un sentidíssim homenatge en el descans del partit dels Lakers contra els Memphis Grizzlies (l'altre gran equip NBA del Pau), Gasol ha rebut el suport absolut de la franquícia, dels seus excompanys i de la seva família en l'acte per enviar el seu número al costat dels millors de la història laker. La memòria de Kobe Bryant, còmplice i amic íntim de Gasol, ha planat per sobre de l'homenatge al pivot de 42 anys, visiblement emocionat.