On és el «Visca el Barça i Visca Catalunya»? Queixes contra Ter Stegen, Olmo i Flick per obviar el tradicional crit

El porter blaugrana, primer capità actual de la plantilla, i l'entrenador trenquen una consigna que mai havien vulnerat els líders del vestuari, ni Sergi Roberto, Sergio Busquets, Leo Messi, Andrés Iniesta, Xavi Hernández ni Carles Puyol

Ter Stegen i Dani Olmo, en els seus discursos amb el Barça durant el Gamper
Ter Stegen i Dani Olmo, en els seus discursos amb el Barça durant el Gamper | FC Barcelona
Victor Rodrigo
12 d'agost de 2024, 20:39

El flamant Barça de Hansi Flick ja roda a Montjuïc amb la celebració del Trofeu Joan Gamper. Com és tradició, el club ha presentat els integrants de la plantilla del primer equip blaugrana davant l'afició -encara que podrien haver-hi noves incorporacions o baixes-, amb els respectius discursos del capità i l'entrenador.

Enguany tot eren novetats: Marc André Ter-Stegen com a líder del vestuari i Hansi Flick al capdavant de la banqueta. Mai dos alemanys havien tingut aquest rol a Can Barça. Ara bé, les queixes per la pèrdua d'una senya d'identitat del club ha enfadat, i molt, aficionats i socis del club.

Tots dos han fet el seu discurs amb un crit final, com ja és tradició, el de "Visca el Barça". Però han deixat de banda el "Visca Catalunya" que havia format part de manera tradicional del crit de reivindicació del club en discursos, proclames i celebracions de títols.

Els capitans anteriors (Sergi Roberto, Sergio Busquets, Leo Messi, Andrés Iniesta, Xavi Hernández i Carles Puyol), els entrenadors i fins i tot jugadors destacats en presentacions o celebracions de títols (molt recordada és la de Neymar o Luis Suárez, entre d'altres) sempre acabaven les seves paraules en públic amb el micròfon a la mà amb aquestes dues consignes. Ara, per primer cop, cap dels dos portaveus durant el Gamper ho ha fet. Tampoc ho ha fet Dani Olmo, fitxatge estrella del Barça aquest estiu i format a la Masia, que ha estat presentat aquest mateix dilluns a Montjuïc.