Pere Aurell estrena el palmarès del primer duatló híbrid del país

El matadeperenc aconsegueix el millor temps individual a Vallter 2000 | Sergi Cardona i Josep Rovira, els més ràpids cobrir els 12 km de bici de carretera i els 10 de cursa de muntanya

Publicat el 27 de juliol de 2014 a les 18:06
Un dels participants en el dur ascens a Vallter. Foto: Josep Maria Montaner

Un sol esplèndid ha saludat els 200 participants al primer duatló híbrid del país que s'ha disputat aquest diumenge a l'entorn de l'estació de Vallter 2000. Pere Aurell ha aconseguit el millor temps individual, per davant de Genís Zapater i Xavi Padrós, mentre que el millor equip ha estat el format per Sergi Cardona i Josep Rovira.

“Ha estat un gran èxit: tant pel nombre de participants com per la competitivitat dels equips”, ha explicat a NacióMuntanya Quim Merino, de l'Esportiu Ripoll, club organitzador del Duatló de Vallter. De fet, els tres millors temps els han aconseguit parelles. La millor ha estat la formada per Sergi Cardona i Josep Rovira (1:43:35), per davant d'Eduard Boladeras i Pol Raich (1:47:30) i de Marc Mas i Dani Bordallo (1:47:39).

Entre els participants individuals els millors duatletes han estat de Matadepera. Pere Aurell s'ha endut la victòria individual i el quart millor temps absolut (1:47:50) mentre que Genís Zapater (1:50:12), segon classificat, ha assolit el sisè millor registre. El podi individual l'ha completat el bagenc Xavi Padrós amb 1:55:31.

Els ripollesos Maria Vila i Aleix Fàbregas han estat la millor parella mixta (1:59:50), Raquel del Áliga la millor dona (2:32:44) i Sandra Fondos i Amalia Fondos, la millor parella femenina (2:53:10). La primera edició del Duatló de Vallter ha reunit finalment 150 els participants, entre individuals, parelles i equips mixtes. L'acceptació de la prova fa que els organitzadors ja pensin en una segona edició així com traslladar el format en un altre emplaçament.

Un format inèdit

Vallter 2000 ha acollit per primera vegada a Catalunya un duatló híbrid, sumant un tram de bici de carretera i una cursa de muntanya. L'ascens a l'estació d'esquí és un port de muntanya de categoria especial, segons la Volta Catalunya. Són dotze quilòmetres i un desnivell de 900 metres que acaben amb les mítiques set corbes de “paella” abans d'arribar a l'aparcament de l'estació. A partir d'aquí els corredors han hagut d'afrontar 12 quilòmetres corrent, amb un desnivell positiu de 875 metres, passant pel coll de Mantet (2.409 metres), el Pic de la Dona (2.702 metres), el Bastiments (2.882 metres) i el coll de la Marrana (2.525 metres), abans del descens final a Vallter.

Classificacions Duatló de Vallter 2014 (pdf)

Fotos del Duatló híbrid de Vallter 2000 (Josep Maria Montaner)
 

El Duatló de Vallter, al coll de la Marrana. Foto: Josep Maria Montaner