El recorregut oficial de la Volta a Catalunya 2025 deixa tres grans oblidats

Després d'una edició del 2024 amb un gran protagonisme de la muntanya i la plana de Lleida, enguany els ciclistes hauran d'adaptar-se a grans desplaçaments entre etapes

Publicat el 14 de març de 2025 a les 19:19

La Volta a Catalunya 2025 ja té recorregut oficial. I és un recorregut polèmic. Enguany, l'organització ha volgut compensar les zones que van quedar excloses en l'edició del 2024, molt centrada en la muntanya, i això ha comportat que les distàncies entre etapes siguin considerables. Per tant, els ciclistes hauran de preparar-se per descansar durant els desplaçaments i els seguidors més fidels, per omplir el dipòsit de gasolina contínuament. A més, hi ha zones importants que s'han quedat sense etapa.

No és el cas de les comarques gironines i la Costa Brava, que gaudiran de l'etapa inaugural del 24 de març amb sortida i arribada a Sant Feliu de Guíxols (178,6 quilòmetres). També de la segona, entre Banyoles i Figueres (177,3 quilòmetres), que tindrà el primer gran pic del campionat: el de Sant Pere de Rodes.

Aleshores, els esportistes hauran d'agafar el cotxe i marxar a Viladecans (Baix Llobregat) per iniciar una tercera etapa exigent de pujada fins a La Molina, a la Cerdanya (218,6 quilòmetres). Per a la quarta, hauran de tornar a desplaçar-se fins a Sant Vicenç de Castellet (Bages) per una quarta etapa amb un final d'infart amb l'ascens a Montserrat mil·lenari (188,7 quilòmetres). I, aleshores, cap a les Terres de l'Ebre. La cinquena etapa comença a Paüls i acaba a Amposta (172 quilòmetres).

Però el desplaçament entre etapes més exagerat encara no haurà arribat. Serà el que hauran de fer entre Amposta i Berga, per la sisena etapa, que finalitzarà a Queralt (159 quilòmetres). I, per a l'última, cap a Barcelona, amb una setena etapa de 136,2 quilòmetres. Així, no es correrà a ni a les comarques tarragonines ni a Ponent, com tampoc a Osona, un fet que ja ha despertat les primeres queixes.