​Olot engega la redacció del Pla de Cultura i Educació

El pròxim mes de març començarà un procés participatiu que costarà 15.000 euros i que es preveu tenir-lo enllestit a final d'any

Les oficines de l'Àrea de Cultura i Educació d'Olot a l'Hospici
Les oficines de l'Àrea de Cultura i Educació d'Olot a l'Hospici | Martí Albesa
14 de febrer del 2024
Actualitzat el 13 de març a les 11:05h
Olot posa fil a l'agulla a la redacció del Pla de Cultura i Educació de la ciutat. Es tracta d'un document que ha de marcar les línies d'actuació a deu o més anys vista en matèria de cultura i educació a la ciutat. Es tracta del primer document d'aquestes característiques que s'impulsa a Catalunya, ja que Olot va ser el primer municipi a fusionar els serveis d'educació i cultura.

"Ja hem passat el temps de formalitzar l'àrea i ara toca definir les línies. Quines línies volem treballar perquè les eines que té la cultura i l'ensenyament puguin ajudar a fer una ciutat millor. Encetem aquest pla que pretén definir els reptes i línies de treball de futur. L'objectiu és gran i s'ha de fer treballant-ho amb la resta de la ciutat", explica el regidor d'Educació i Cultura, Josep Quintana.

La redacció del pla arriba més de vint anys després de l'últim pla de cultura de la ciutat fet el 2001. La gestió i redacció del nou document costara 15.000 euros i anirà a càrrec d'una consultoria externa (ICC Consultors). Consistirà en tres parts: una diagnosi que identifiqui les fortaleses i les dificultats del moment actual, un procés participatiu per recollir reptes i, finalment, la concreció i redacció del pla.
 

El regidor de Cultura i Educació, Josep Quintana, acompanyat de la regidora de Participació, Laila ElGamouchi. Foto: Pau Masó

 

Un procés participatiu al març i presentació a final d'any

L'elaboració del Pla de Cultura i Educació d'Olot tindrà un procés participatiu que començarà el pròxim mes de març i s'allargarà fins al setembre. Ha de servir per fer una anàlisi de la situació i detectar reptes i línies de treball. El procés estarà format per dues jornades obertes i la creació de diverses taules de treball.

La primera de les jornades serà el dissabte 9 de març i comptarà amb la participació d'experts en l'àmbit. La segona jornada serà el setembre i servirà per encarrilar la fase final de la redacció del pla que es preveu que estigui enllestit a final d'any. Entre les dues jornades, es crearan taules de treball que estaran actives durant tota la fase de redacció del document i estaran formades per agents actius en el sector de la cultura i l'educació, experts i altres persones interessades.

El pla marcarà uns reptes i línies de treball que no només han de servir per a l'Àrea d'Educació i Cultura, sinó també per altres àmbits de la ciutat. Sobre els reptes a encarar, Quintana diu que l'àrea en té de detectats, però que caldrà definir-los i consensuar-los: "Els reptes els hem d'acordar entre tots. Poden ser els joves, la inclusió o la formació, però els reptes han de ser els que la majoria de la gent entén que tenim davant. A part dels que tenim detectats, s'han d'acabar d'acordar amb la gent que vulgui participar perquè siguin reptes compartits".
 
Arxivat a